ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωστής Χατζηδάκης: Ούτε ο Κασσελάκης, ούτε η Αχτσιόγλου απειλούν τον Μητσοτάκη

Κωστής Χατζηδάκης: Ούτε ο Κασσελάκης, ούτε η Αχτσιόγλου απειλούν τον Μητσοτάκη
Φωτογραφία αρχείου / INTIME

Ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, κλήθηκε να σχολιάσει την επικίνδυνη δήλωση Κασσελάκη για τα Κατεχόμενα, υποστηρίζοντας πως εχθρός της κυβέρνησης είναι μόνο ο κακός εαυτός της.

«Η διαδικασία για την εκλογή προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ, καταδεικνύει το βαθύτατο πρόβλημα που υπάρχει σε αυτό το κόμμα. Τα μέλη και οι ψηφοφόροι είναι σε σοκ μετά το αποτέλεσμα στις εκλογές. Αναζητούν κάτι καινούριο. Από τη μία πλευρά έχουμε τη συνέχιση του μοντέλου Τσίπρα, με παραλλαγές, κι από την άλλη πλευρά έχουμε κάτι απρόσμενο, διαφορετικό, εξωτικό ίσως το οποίο έχει και χαρακτηριστικά που γεννούν σοβαρά ερωτηματικά για το μέλλον αυτού του κόμματος», είπε χαρακτηριστικά στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης.

«Δεν είναι δική μου δουλειά, εκείνοι θα διαλέξουν τον αρχηγό τους. Εμείς παρακολουθούμε, και κάνουμε τη δουλειά για την οποία ψηφιστήκαμε και θα κριθούμε. Ο κόσμος έχει βγάλει συμπεράσματα για τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι νέο κόμμα. Έχει συγκεκριμένες συνταγές, προσεγγίσεις και αποτελέσματα η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Το ότι θα μας αντιπολιτεύεται κάθε ημέρα, είναι προφανές», πρόσθεσε.

Αναφορικά με τη δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη, σημείωσε: «Εμένα μου είναι δύσκολο να μιλάω για πρόσωπα, ειδικά αρνητικά. Η δήλωση μιλάει μόνη της. Περιττεύει οποιαδήποτε τοποθέτηση».

Ενώ στην ερώτηση για το ποιος εκ των Αχτσιόγλου ή Κασσελάκη θα μπορούσε να απειλήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, απάντησε: «Ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος μας απειλεί. Θα μπορούσε να μας απειλήσει η αυταρέσκεια, η αλαζονεία, η μη καθημερινή ενασχόληση με τα προβλήματα των πολιτών. Πρέπει να κάνουμε αυτά για τα οποία δεσμευθήκαμε προεκλογικά».