ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επικίνδυνα άσχετος ο Κασσελάκης - Η δήλωση για την Κύπρο που έβαλε φωτιά και η αστεία δικαιολογία

Στέφανος Κασσελάκης
Τα χαμόγελα, η επικοινωνία και το «ρεύμα» δεν βοήθησαν τον Στέφανο Κασσελάκη που υπέπεσε σε τεράστιο ατόπημα.
INTIME / ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Πιστή εφαρμογή της ρήσης «η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια», αποτελεί ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης όπως απέδειξε με τις απαράδεκτες και επικίνδυνες δηλώσεις του για την Κύπρο. Με αστείες δικαιολογίες επιχείρησε τα ξημερώματα να συμμαζέψει τον σάλο που δημιούργησε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Φαίνεται πως το ρητό «καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς», δεν ήταν γραμμένο στα… κιτάπια του Στέφανου Κασσελάκη και της ομάδας του. Σε διαφορετική περίπτωση, ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είχε τοποθετηθεί καθόλου για σοβαρά, εθνικά θέματα τα οποία απέδειξε πως δεν γνωρίζει στο ελάχιστο και όχι μόνο αυτό, αλλά εκφέρει επικίνδυνες απόψεις που προκαλούν οργή. Δεν εξηγείται αλλιώς η τεραστίων διαστάσεων αθλιότητα που εκστόμισε για τα Κατεχόμενα και το ψευδοκράτος στην Κύπρο, σε εκδήλωση το βράδυ της Παρασκευής.

Το χειρότερο όλων, είναι πως ο κ. Κασσελάκης φαίνεται σε αυτή την περίπτωση να είναι ημιμαθής. Κάπου, κάπως, κάποτε κάτι είχε ακούσει για την Κύπρο, θέλησε να παραστήσει τον… πονηρό και να επιχειρήσει να μιλήσει πολιτικά, πράγμα που σε καμία περίπτωση δεν έχει κάνει ως τώρα στην εκστρατεία-εξπρές που κάνει για να αναδειχθεί σε ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και έτσι όχι μόνο εκτέθηκε, αλλά προκάλεσε και οργισμένες αντιδράσεις – απόλυτα δικαιολογημένες – με τα λεγόμενά του.

Αποδείχθηκε, λοιπόν, περίτρανα πως ο κ. Κασσελάκης είναι επικίνδυνα… άσχετος με τα εθνικά θέματα, τη διπλωματία και τις διεθνείς σχέσεις καθώς αποφάσισε να βγει από το «κουτάκι» της υπερπροβολής και του Lifestyle που πλασάρει από την πρώτη στιγμή, και να σχολιάσει τις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης σε δημοσιογράφους, χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το «να μην απαντά ο κ. Μητσοτάκης στην πρόκληση του Ερντογάν για αναγνώριση του δεύτερου μισού, της, του βόρειου, του κρατιδίου τέλος πάντων του δικού τους, της βόρειας, στην Κύπρο».

Μάλιστα, ο Στέφανος Κασσελάκης έσπευσε να διορθώσει τα λεγόμενά του έπειτα από παρατήρηση δημοσιογράφου λέγοντας «…του ψευδοκράτους».

Στη συνέχεια υπέπεσε σε νέο ολίσθημα καθώς τόνισε ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενώπιον του Αλέξη Τσίπρα έχει αναγνωρίσει τη μουσουλμανική μειονότητα.

Προφανώς και το να μιλάει ένας άνθρωπος που διεκδικεί την προεδρία της αξιωματικής αντιπολίτευσης με όρους… καφενείου και ύφος «έλα μωρέ, αυτό το πως το λένε, ξέρεις τώρα», εκτός από τραγελαφικό είναι και εξαιρετικά επικίνδυνο. Ειδικότερα όταν αναφέρεται σε εθνικά, ιδιαιτέρως ευαίσθητα, θέματα τα οποία αποτελούν «αγκάθι» για όλο τον Ελληνισμό εδώ και δεκαετίες. Το χειρότερο όλων, όμως, ήταν πως ο Στέφανος Κασσελάκης επιχείρησε να δικαιολογήσει τα όσα είπε, προβάλλοντας ως επιχείρημα τα χρόνια απουσίας του στο εξωτερικό που… τον δυσκολεύουν να βρει τις κατάλληλες λέξεις για να εκφραστεί.

Θα ήταν προτιμότερο ο κ. Κασσελάκης να αναφέρει το ψευδοκράτος με αγγλική ορολογία, παρά να εκστομίσει την επικίνδυνη άποψή του κάνοντας λόγο για «κρατίδιο, τέλος πάντων, δικό τους». Με λίγα λόγια, ένας εν δυνάμει πρωθυπουργός, αν εκλεγεί την Κυριακή σαν πρόεδρος στον ΣΥΡΙΖΑ, αυτόματα έχει ήδη αναγνωρίσει το ψευδοκράτος και το έχει… χαρίσει στην Τουρκία.

Αναμφίβολα πρόκειται για πολιτικό και εθνικό έγκλημα, το οποίο δυστυχώς για τον κ. Κασσελάκη δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ούτε από τα μέτρια ελληνικά του, ούτε από την κούραση και την αϋπνία τις οποίες επικαλέστηκε. Και για αυτό, σίγουρα δεν φταίνε οι δημοσιογράφοι, με τους οποίους τα έβαλε στην ίδια εκδήλωση, παρότι η προβολή που του έχει χαρίσει μεγάλη μερίδα των media είναι δυσανάλογη της πολιτικής του υπόστασης…

Σχετικές ειδήσεις