ΕΛΛΑΔΑ

ΣΥΡΙΖΑ: «Θύελλα» αντιδράσεων στην Κύπρο μετά την απαράδεκτη δήλωση Κασσελάκη για το ψευδοκράτος

ΣΥΡΙΖΑ: «Θύελλα» αντιδράσεων στην Κύπρο μετά την απαράδεκτη δήλωση Κασσελάκη για το ψευδοκράτος

«Βολές» της κυπριακής πλευράς, μετά το ατόπημα του Στέφανου Κασσελάκη, που αποκάλεσε «κρατίδιο» το ψευδοκράτος της Βόρειας Κύπρου.

«Μύδροι» της κυπριακής πλευράς κατά του Στέφανου Κασσελάκη, μετά την απαράδεκτη δήλωση του υποψηφίου για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία να χαρακτηρίσει ως «κρατίδιο» το ψευδοκράτος της Βόρειας Κύπρου.

Χαρακτηριστική είναι η δημοσίευση του Μιχάλη Σοφοκλέους, συνεργάτη του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη.

Τα κυπριακά Μέσα ενημέρωσης αναμεταδίδουν τη συγκεκριμένη τοποθέτηση του υποψήφιου για την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάνοντας λόγο για «ασυναρτησίες» (Sigma Live) και «ολίσθημα» (Ρεπόρτερ).

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, χαρακτήρισε ως «απαράδεκτο» το «να μην απαντά ο κ. Μητσοτάκης στην πρόκληση του Ερντογάν για αναγνώριση του δεύτερου μισού, της, του βορ…, του κρατιδίου τέλος πάντων, του δικού τους, της βόρειας, στην Κύπρο», μιλώντας από το Αιγάλεω.

Μάλιστα, ο Στέφανος Κασσελάκης έσπευσε να διορθώσει τα λεγόμενά του έπειτα από παρατήρηση δημοσιογράφου λέγοντας «…του ψευδοκράτους». «Ενας ηγέτης απαντάει ξεκάθαρα, δεν αφήνει να περνάνε υπονοούμενα. Η Ελλάδα με ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση θα προστατεύσει πλήρως και στο ακέραιο και την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά δικαιώματά της, είναι ξεκάθαρο» συνέχισε.

Στη συνέχεια υπέπεσε σε νέο ολίσθημα καθώς τόνισε ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενώπιον του Αλέξη Τσίπρα έχει αναγνωρίσει τη μουσουλμανική μειονότητα. Ακολούθως όταν κλήθηκε να απαντήσει σε όσα του καταλογίζουν οι εσωκομματικοί και μη αντίπαλοί του σχετικά με την έλλειψη λόγου και σχεδίου καθώς και να διευκρινίσει ποια η στάση του για το θέμα της υποχρεωτικής στράτευσης, ερώτημα που του απηύθυνε και η Εφη Αχτσιόγλου υπογράμμισε τα εξής:

«Είμαι ο μόνος υποψήφιος που έχει καταθέσει προτάσεις, και το να λέγεται ότι δεν έχω πολιτικό περιεχόμενο ενώ έτσι άρχισε η υποψηφιότητά μου, από την έγκριση του κόσμου από το περιεχόμενο που έβαλα μπροστά, τότε πολύ απλά δεν σέβονται την νοημοσύνη του κόσμου. Για τον στρατό έχω πει ξεκάθαρα ότι θέλω η πρώτη γραμμή να είναι επαγγελματική για το υπόλοιπο να ισχύει κοινωνική θητεία».

Να σημειωθεί ότι η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη ξεκίνησε με ένα άλλο ζήτημα της επικαιρότητας, το εργασιακό νομοσχέδιο που συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής νωρίτερα την Πέμπτη, το οποίο και επέκρινε. «Προφανώς είναι κάτι απαράδεκτο (το εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης) και χθες συναντήθηκα με την ΑΔΕΔΥ και τους φορείς συνειδητοποιώντας τις μεγάλες αδικίες που γίνονται στα εργασιακά», υπογράμμισε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τη στρατιωτική θητεία: Να είναι επαγγελματική η πρώτη γραμμή του στρατού - Θέλω να υπάρχει κοινωνική θητεία

«Ο σκοπός είναι ένας νέος να μην χάνει εννιά μήνες από τη ζωή του να κάνει σκοπιά μη παραγωγική» υποστήριξε από το Αιγάλεω ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, τασσόμενος υπέρ της «κοινωνικής θητείας». Ο ίδιος ξεχώρισε την πρώτη γραμμή, η οποία, όπως είπε, πρέπει να αποτελείται από επαγγελματικό στρατό, για να προσθέσει πως «ο χρόνος που ξοδεύει ο καθένας του όταν είναι ενήλικας και μπαίνει σε μια θητεία, πρέπει να είναι παραγωγικός για τη ζωή του. Αυτό το πράγμα δεν πρέπει να είναι κάτι το συνταρακτικό», κατέληξε.

Σχετικές ειδήσεις