ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στέφανος Κασσελάκης: Η... κούραση και το... εξωτερικό φταίνε για την επικίνδυνη δήλωση για την Κύπρο

Στέφανος Κασσελάκης: Η... κούραση και το... εξωτερικό φταίνε για την επικίνδυνη δήλωση για την Κύπρο
Φωτογραφία αρχείου / INTIME

Με μήνυμα στα social media τα… ξημερώματα της Παρασκευής (22/9), ο Στέφανος Κασσελάκης επιχείρησε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, έπειτα από όσα απαράδεκτα ξεστόμισε για το ψευδοκράτος και τα Κατεχόμενα. Στην… απουσία του από την Ελλάδα από τα 14 χρόνια του και στην κούραση απέδωσε τις επικίνδυνες δηλώσεις του.

Σάλος ξέσπασε το βράδυ της Πέμπτης (21/9) με τις απαράδεκτες δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη αναφορικά με την Κύπρο, το ψευδοκράτος και τα Κατεχόμενα. Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε επικίνδυνη άγνοια της κατάστασης και της ιστορίας, με αποτέλεσμα να προκαλέσει – δικαίως – θύελλα αντιδράσεων.

Ο ίδιος με μήνυμα που αναρτήθηκε στις σελίδες του στα social media λίγο μετά τις 4:00 το πρωί της Παρασκευής (22/9), επιχείρησε να… μαζέψει τα ασυμμάζευτα και μάλλον έκανε χειρότερα τα πράγματα. Ο Στέφανος Κασσελάκης ούτε λίγο, ούτε πολύ απέδωσε τις επικίνδυνες και απαράδεκτες δηλώσεις του στην… αϋπνία αλλά και στην πολυετή απουσία του στο εξωτερικό που τον έχει κάνει να… ξεχνάει τις λέξεις στα ελληνικά.

Από εκεί και πέρα, επιχειρήθηκε να δοθεί και πολιτική διάσταση στην απάντηση, με τον κ. Κασσελάκη να επιτίθεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη, να κάνει λόγο για την πατριωτική Αριστερά που θα είναι «πάντα εκεί για την Κύπρο», και να αναφέρεται σε πιθανούς «πονηρούς συμβιβασμούς» στα ελληνοτουρκικά.

Θέσεις τις οποίες, με βάση όσα έχει δείξει με τον… πολιτικό του λόγο ο κ. Κασσελάκης, πιθανότατα να δόθηκαν και έτοιμες στον υποψήφιο για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ από τους συνεργάτες του…

Η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη:

«Δε θα με δείτε ποτέ να κρύβομαι.

Ξεριζώθηκα όταν ήμουν 14 χρονών. Είμαι πίσω στον τόπο μου μόνιμα μόλις μερικούς μήνες.

Υπάρχουν φορές που ψάχνω να βρω μια λέξη στα ελληνικά.

Χθες, μέσα στην κούραση και την αϋπνία της περιοδείας, αυτό ακριβώς έπαθα.

Βεβαίως είναι ψευδοκράτος.

Τα Κατεχόμενα - η πληγή στην καρδιά του Ελληνισμού. Τα συμφραζόμενα, η διόρθωση που έκανα μέσα στη δήλωσή μου και το περιεχόμενο της ομιλίας μου πριν ήταν όλα ξεκάθαρα.

Ας μην ανησυχεί κανείς.

Μαθαίνω τις λέξεις πολύ γρήγορα. Είναι θέμα δύο μηνών εξάσκησης για μένα.

Για μένα οι ελληνικές λέξεις έχουν και ελληνικό νόημα μέσα τους.

Το πρόβλημα είναι ότι ο κύριος Μητσοτάκης, ο οποίος είναι πρωθυπουργός τεσσεράμισι χρόνια, δε βρήκε μια λέξη να πει - ούτε καν την έψαξε- απέναντι στην προκλητικότητα του Ερντογάν για αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Εκείνος ζητάει αναγνώριση και ο Μητσοτάκης συναντιέται μαζί του και χαμογελά.

Τη Δεξιά και την Ακροδεξιά την έχει πληρώσει οδυνηρά η Κύπρος, το 1974.

Η πατριωτική Σύγχρονη Αριστερά θα είναι εδώ για να αποτρέψει κάθε πιθανότητα πονηρών συμβιβασμών και συμψηφισμών στα νησιά του Αιγαίου, στον υπόλοιπο ελλαδικό χώρο και βεβαίως στην Κύπρο».

Η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη: