ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άγρια κόντρα Γεωργιάδη - Παφίλη για το εργασιακό νομοσχέδιο

Άγρια κόντρα Γεωργιάδη - Παφίλη για το εργασιακό νομοσχέδιο

Νέα σύγκρουση για το εργασιακό νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας είχαν στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης και οι βουλευτές του ΚΚΕ. 

Αναταράξεις στην αίθουσα της Ολομέλειας προκάλεσε η διάταξη του νομοσχεδίου που δεν επιτρέπει στους απεργούς να κλείνουν τις εισόδους των επιχειρήσεων. Μάλιστα, ο αρμόδιος υπουργός, Άδωνις Γεωργιάδης, διαμήνυσε πως ο νόμος θα εφαρμοστεί και ο Θανάσης Παφίλης απάντησε: «Δεν δεχόμαστε τις απειλές σας».

Γεωργιάδης: Από αύριο οι απεργοί που κλείνουν εισόδους επιχειρήσεων θα συλλαμβάνονται

«Ακούστε κ. Παφίλη είμαι δημοκράτης και εσείς κομουνιστής. Όμως επειδή είμαστε κανονικοί δημοκράτες και κομμουνιστές, μπορούμε να συνεννοηθούμε. Και στα δικά σας και στα δικά μας καθεστώτα οι νόμοι είναι για να τηρούνται. Ψηφίζεται νόμος σήμερα που λέει όποιος πάει να κλείσει είσοδο σε επιχείρηση θα συλλαμβάνεται και θα πηγαίνει αυτόφωρο. Κάντε ό,τι θέλετε, σας λέω τι θα κάνει το κράτος, υπάρχουν νόμοι», είπε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «Σήμερα ψηφίζεται νόμος που λέει ότι όποιος πάει να κλείσει μια επιχείρηση στα πλαίσια απεργίας θα συλλαμβάνεται. Εσείς λέτε ότι είστε καραμπουζουκλήδες και δεν σας αρέσει. Κάντε ότι θέλετε. Ο νόμος θα εφαρμοστεί και οι καραμπουζουκλήδες θα συλλαμβάνονται.

Σήμερα το Ελληνικό κράτος ψηφίζει έναν νόμο και θα εφαρμοστεί και θα είμαι εγώ που θα παίρνει τους εισαγγελείς αν κάποιος κάνει τα στραβά μάτια στην εφαρμογή του νόμου. Χθες πήγατε στο λιμάνι και κλείσατε την είσοδο, πήγατε και στο Viko. Μέχρι χθες μπορούσατε να το κάνετε. Από αύριο που θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο δεν θα μπορείτε».

Παφίλης: Δεν δεχόμαστε απειλές

«Εμείς δεν δεχόμαστε απειλές», απάντησε ο κ. Παφίλης ο οποίος σχολιάζοντας νωρίτερα αναφορές κυβερνητικών στελεχών σε ευθύνες των εργατοπατέρων στην αποτυχία της χθεσινής απεργιακής κινητοποίησης, είχε πει: «Καλά δεν ντρέπεστε ξεφτίλες να μιλάτε για εργατοπατέρες;».