ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φίλης: Ο Κασσελάκης έχει ύφος Τραμπ, Πέπε Γκρίλο - Έχει δυσανεξία στην Αριστερά

Φίλης: Ο Κασσελάκης έχει ύφος Τραμπ, Πέπε Γκρίλο - Έχει δυσανεξία στην Αριστερά

Οξεία επίθεση στον νέο και πρώην αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε το ιστορικό στέλεχος του κόμματος Νίκος Φίλης. 

«Το φαινόμενο Κασσελάκη αφορά που συμβαίνει και σε άλλα μέρη του κόσμου, το φαινόμενο της μεταπολιτικής, το θέαμα και όχι η ουσία, κάτι σαν Πέπε Γκρίλο ή ακόμα χειρότερα κάτι σαν Τραμπ, σαν ύφος Τραμπ», ανέφερε ο Νίκος Φίλης μιλώντας στον ΑΝΤ1 με τους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου.

Συνεχίζοντας σε ακόμη αιχμηρότερο τρόπο για τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, το ιστορικό μέλος του κόμματος λέει πως ο Στέφανος Κασσελάκης ξεχνάει να μιλήσει για την Αριστερά και όταν μιλάει έχει μια δυσανεξία, με το ζόρι.

«Αν πηγαίνουμε σε μια μετεξέλιξη από ένα κόμμα μιας ευρύχωρης Αριστεράς που στενεύει σε μια δημοκρατική πράξη, τότε αυτό είναι κακή πορεία για τον ΣΥΡΙΖΑ» υπογράμμισε επιπροσθέτως.

Μάλιστα, έκανε λόγο για νέα, τρίτη, ήττα του ΣΥΡΙΖΑ προχθές, διότι απεμπολεί την ιστορία του και πρόσθεσε ότι δεν αρκεί ότι πάνε 60.000 και ψηφίζουν τον Κασσελάκη για πρόεδρο.

«Από την τηλεόραση μάθαμε ότι άλλαξε ο γραμματέας, ο εκπρόσωπος και ο διευθυντής του κόμματος» είπε δηκτικά και τόνισε ότι αυτά πρέπει να περάσουν από όργανα.

Παράλληλα, εξαπέλυσε πυρά και κατά του πρώην προέδρου Αλέξη Τσίπρα και σε ορισμένα μέλη που πίστευαν προσωπικά σε αυτόν και είχαν αποδεχθεί μια αντίληψη αρχηγικού κόμματος, προχωράνε σε μια αντίληση Μεσσιανισμού. Όπως είπε, ο Μεσσιανισμός του Κασσελάκη προκύπτει από τον αρχηγισμό του Τσίπρα.

Επίσης, είπε πως τον προβληματίζει ότι δεν παρενέβη ο Τσίπρας και να διαψεύσει ότι στηρίζει τον Κασσελάκη.

Επιπλέον, έστρεψε τα βέλη του και στον Ευάγγελο Αποστολάκη. «Όταν βλέπω τον κ. Αποστολάκη να είναι ο αντ' αυτού του κ. Κασσελάκη στις τηλεοράσεις, λίγο γελάω. Δεν έχει θεσμικό ρόλο. Είναι διορισμένος βουλευτής Επικρατείας» ανέφερε. Σε πιο έντονο ύφος, είπε πως δεν είναι στο στρατό να λέει «φύγε εσύ». «Ο ναύαρχος τα θαλάσσωσε, εδώ δεν είναι στρατός να βγάζει ημερήσιες αποστολές» τόνισε.

Αναφορικά με το αν θα φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ, προειδοποίησε το μήνυμα πως δεν σκοπεύει να φύγει αλλά να δώσει τη μάχη στο συνέδριο του κόμματος και προσέθεσε πως αν τον Νοέμβριο υπάρξει επικύρωση της θανατικής ποινής για το κόμμα, προφανώς ο καθένας θα επιλέξει.