ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: «Άρχισαν τα όργανα» στο εσωτερικό - Τσακνάκης: Έρχονται κι άλλες αποχωρήσεις

ΣΥΡΙΖΑ: «Άρχισαν τα όργανα» στο εσωτερικό - Τσακνάκης: Έρχονται κι άλλες αποχωρήσεις

Φουντώνει η εσωκομματικη αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του κόμματος.

Βαθαίνει το ρήγμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του κόμματος. Μετά τον Πάνο Σκουρλέτη, τον Στέφανο Τζουμάκα, τον Στέλιο Κούλογλου, τη σκυτάλη πήρε ο Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος είχε οξεία αντιπαράθεση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τον Παύλο Πολάκη.

Μετά τις αναρτήσεις του το πιθανότερο είναι να απομακρυνθεί από το κόμμα, ενώ εκτιμάται πως θα έρθουν και άλλες αποχωρήσεις.

Ο Γιάννης Τσακνάκης, πρώην μέλος της Νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ του νομού Λάρισας, μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την αποχώρησή του από το κόμμα.

«Είναι αληθές ότι δήλωσα ότι δεν μπορώ ούτε μία ώρα στον ΣΥΡΙΖΑ με τον Κασσελάκη πρόεδρο. Η εκλογή του κ. Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ σηματοδοτεί το τέλος μίας ολόκληρης μακρόχρονης πορείας για τον ΣΥΡΙΖΑ που ήταν επώδυνη. Όλα τα χρόνια στον ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε μια διαπάλη για τις αρχές και τις αξίες που θα πορεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή τη στιγμή η εκλογή του κ. Κασσελάκη σηματοδοτεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φεύγει τελείως από την Αριστερά και μετακινείται όχι απλά στη σοσιαλδημοκρατία αλλά στο δεξί άκρο της σοσιαλδημοκρατίας. Ένα κομμάτι μελών και στελεχών που συμπορευτήκαν μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και είχαν δει ως αναγκαιότητα την κυβερνώσα Αριστερά από εδώ και στο εξής δεν μπορούμε να πορευτούμε μαζί», είπε αρχικά ο κ. Τσακνάκης.

«Έχουν ψηφίσει μέλη και ψηφοφόροι άλλων κομμάτων για πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ»

«Επειδή νομίζω ότι οι λέξεις πολλές φορές χάνουν το νόημά τους, όλο το προηγούμενο διάστημα, οποιοσδήποτε έκανε κριτική σε σχέση με τον τρόπο με τον οποίο έγινε η λεγόμενη διεύρυνση, βρέθηκε στο στόχαστρο. Τελικά όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε 1 εκατ. ψηφοφόρους αυτό είναι συρρίκνωση ή διεύρυνση; Όλα αυτά που διαμηνύει ο κ. Κασσελάκης πιστεύετε ότι έχουν σχέση με την Αριστερά; Εγώ και πολλοί άλλοι δεν το πιστεύουμε αυτό», πρόσθεσε.

Για το γεγονός ότι ο κ. Κασσελάκης έφερε νέους ακόλουθους στο κόμμα, ο κ. Τσακνάκης επεσήμανε ότι, «έχουμε μία κατ’ επίφαση δημοκρατική διαδικασία κατά τη γνώμη μου. Είχαμε τραγελαφικές καταστάσεις, υπήρχαν μέλη που έρχονταν και γράφονταν στο κόμμα, ψήφιζαν και μετά έλεγαν ότι δεν επιθυμούμε να είμαστε πλέον μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Έχουν ψηφίσει μέλη και ψηφοφόροι άλλων κομμάτων για πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ».

Δεν πρέπει η κυβερνώσα Αριστερά να είναι ένα ανοιχτό κόμμα;

Σύμφωνα με τον κ. Τσακνάκη, «κατά τη γνώμη μου ο πρόεδρος του κόμματος πρέπει να εκλέγεται από τα μέλη του κόμματος. Όλα είναι θέμα συσχετισμού. Το θέμα είναι να βγεις στην κυβέρνηση και να κάνεις κάτι για τον λαό. Έχουμε εγώ και πολλοί άλλοι σοβαρές επιφυλάξεις γι’ αυτό. Το ότι μπήκε ξαφνικά έτσι ένας άνθρωπος είναι από μόνο του ένα πρόβλημα που θα έπρεπε να απασχολεί όλους όσοι ψήφισαν τον κ. Κασσελάκη. Όταν ψηφίζεις για αρχηγό του κόμματος κάποιάν που δεν ξέρεις και τι πρόγραμμα έχει, τότε πας στα τυφλά».

Και συμπλήρωσε: «Δεν είμαι διατεθειμένος να δικαιολογούμαι ούτε να υποστώ οποιαδήποτε τοποθέτηση για ανύπαρκτα κρατίδια και άλλα τέτοια που ειπωθήκαν, εκτιμώ ότι θα φύγουν και άλλες αποχωρήσεις, κάποιες πιο έντονες και κάποιες πιο σιωπηλές. Η κατάσταση έτσι όπως έχει διαμορφωθεί αυτή τη στιγμή στον ΣΥΡΙΖΑ δεν νομίζω ότι μπορεί να προχωρήσει για πολύ καιρό μαζί ένα τελείως διαφορετικό κομμάτι με διαφορετικές πολιτικές, με ένα άλλο κόμματι. Ξέρω ότι υπήρξαν και άλλες αποχωρήσεις από το κόμμα».