ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημήτρης Πτωχός στο LIVE: Οι πολίτες θα μας τιμήσουν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Δημήτρης Πτωχός στο LIVE: Οι πολίτες θα μας τιμήσουν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, μίλησε στο LIVE και τη διευθύντρια του Newsbomb.gr Αμαλία Κάτζου 

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, άνοιξε τα χαρτιά του στο Newsbomb.gr και την Αμαλία Κάτζου για τις επικείμενες περιφερειακές εκλογές του Οκτωβρίου.

Αναφορικά με τις επιθέσεις που δέχεται ο κ. Πτωχός από τον συνυποψήφιό του, απάντησε: «Όπως ξέρετε, έχω πάγια τακτική να μην σχολιάζω. Πρόκειται για πολιτικές που μας γυρίζουν χρόνια πίσω. Είναι πολιτικές που οι πολίτες έχουν απορρίψει οριστικά.

Είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε όλοι μαζί για το καλό της Πελοποννήσου. Η τοξικότητα, ο διχασμός και όλα αυτά ανήκουν στο χθες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πτωχός.

Στο ερώτημα αν τελικά τον «κατέβασαν», όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Τατούλης, ο κ. Πτωχός απάντησε: «Δεν υπάρχει καμία διευκρίνιση. Πριν από περίπου δύο μήνες είχα μία πολύ τιμητική πρόταση από τον πρωθυπουργό της χώρας, τον κ. Μητσοτάκη. Τη σκέφτηκα, τη συζήτησα με τους δικούς μου, την αποδέχθηκα. Με τον ίδιο τρόπο γεννιούνται όλες οι υποψηφιότητες στον χώρο του ΠΑΣΟΚ, στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και οπουδήποτε αλλού. Άλλωστε στη Νέα Δημοκρατία και γενικότερα στον χώρο της πολιτικής δεν είμαι πρωτοεμφανιζόμενος. Προέρχομαι από τον ιδιωτικό χώρο, από τον οποίο είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει κάποιος για να γνωρίζει τα προβλήματα που πρέπει να λυθούν και τις ανάγκες που υπάρχουν. Στόχος μας είναι να δώσουμε λύσεις».

Για τα προβλήματα που υπάρχουν στην Πελοπόννησο και το σχέδιό του ανέφερε: «Οι πολίτες θα μας τιμήσουν με την ψήφο τους και θα μας επιλέξουν για την επόμενη διαχειριστική αρχή. Το πρόγραμμά μας είναι απολύτως ρεαλιστικό. Έχουμε αποτυπώσει πλήρως τα προβλήματα που υπάρχουν. Είναι προβλήματα υποδομών, οδικό δίκτυο, κυρίως το νερό. Το βασικότερο θέμα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε και να βοηθήσουμε όλοι σε αυτό είναι η ανάπτυξη.

Έχουμε ένα σχέδιο, το οποίο είναι ξεκάθαρο. Είναι ρεαλιστικό, είναι βιώσιμο. Έχουμε καταπληκτική ομάδα από δημιουργικούς ανθρώπους. Θα δώσουμε τις λύσεις που θέλουν οι πολίτες».

Για τη μείωση της παραγωγής και τη στήριξη των αγροτών είπε: «Στην Περιφέρεια Πελοποννήσουμε έχουμε τη μεγαλύτερη πυκνότητα ανθρώπων που ασχολούνται με τη γη. Επίσης, έχουμε το χαμηλότερο ποσοστό άμεσων ξένων επενδύσεων. Είναι πράγματα που πρέπει να μας προβληματίζουν για να βοηθήσουμε τους πάντες σε ό,τι κάνουν με πιο παραγωγικό τρόπο.

Χρειάζονται προγράμματα κατάρτισης, συνέργειες κ.λπ. Ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα είναι και το δημογραφικό. Πρέπει να δημιουργήσουμε το υπόβαθρο ώστε οι νέοι να μένουν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Έχουμε το όραμα, έχουμε τη διάθεση, έχουμε το πάθος και θα το κάνουμε».

Αναφερόμενος στη βιβλική καταστροφή από τις κακοκαιρίες στη Θεσσαλία, ο κ. Πτωχός είπε για τα αντιπλημμυρικά έργα στην Πελοπόννησο: «Τα έργα υποδομής είναι στην άμεση προτεραιότητά μας. Έργα οδοποιίας όπου υπάρχει ανάγκη. Αντιπλημμυρικές ζώνες. Έχουμε προτείνει τη δημιουργία ενός συνδέσμου των 26 δήμων και ένα παρατηρητήριο για τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης. Έχουμε μεγάλο πρόγραμμα για άρδευση και ύδρευση».

Στο κατά πόσο αυτά θα «τρέξουν» γρήγορα είπε: «Δεν μπορεί να γίνει με τον τρόπο που γινόταν τα προηγούμενα χρόνια. Είναι κάτι που μπορούμε να το κάνουμε και θα το κάνουμε».

«Πρέπει μαζί να κάνουμε ένα διεθνές brand. Πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί για να γίνει η Πελοπόννησος ένας από τους καλύτερους προορισμούς», είπε για τον τουρισμό σε Ηλεία και Πελοπόννησο γενικότερα. «Πρέπει να ολοκληρώσουμε το σχέδιό μας. Να γίνουμε ελκυστικοί σε νέες επενδύσεις. Είναι στην άμεσες προτεραιότητές μας».