ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Ποια σχολεία θα είναι κλειστά την Παρασκευή και την άλλη Δευτέρα

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Ποια σχολεία θα είναι κλειστά την Παρασκευή και την άλλη Δευτέρα
Χάρης Γκίκας / NEWSBOMB.GR

Σε ποιες περιοχές θα είναι κλειστά τα σχολεία την Παρασκευή και την επόμενη Δευτέρα, για τη διεξαγωγή των επαναληπτικών εκλογών.

Η κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας και η… αποχή συνέθεσε το «παζλ» των χθεσινών (08/10) αυτοδιοικητικών εκλογών. Ωστόσο, η διαδικασία προχωρά στον επόμενο γύρο, σε ορισμένες Περιφέρειες και Δήμους. Ως αποτέλεσμα, σχολεία της επικράτειας θα κλείσουν εκ νέου, για τη διενέργεια των επαναληπτικών εκλογών.

Συγκεκριμένα, σε όσους Δήμους και Περιφέρειες διεξαχθούν επαναληπτικές εκλογές τη 15η Οκτωβρίου, τα σχολεία δεν πρόκειται να λειτουργήσουν την προσεχή Παρασκευή (13/10) και αλλά και την άλλη Δευτέρα (16/10).

Δεύτερη πράξη εκλογών για την ανάδειξη Περιφερειάρχη θα πραγματοποιηθεί σε:

  • Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.
  • Δυτική Μακεδονία.
  • Θεσσαλία.
  • Επτάνησα.
  • Πελοπόννησο.
  • Βόρειο Αιγαίο.

Αναφορικά με τους μεγάλους Δήμους της Αττικής, επαναληπτικές κάλπες θα στηθούν σε Αθήνα, Αιγάλεω, Βύρωνα, Ζωγράφου, Καισαριανή, Λυκόβρυση – Πεύκη, Νέα Ιωνία, Νέα Σμύρνη, Νέα Παρασκευή, Παπάγου – Χολαργό, Πέραμα, Πετρούπολη, Φιλοθέη – Ψυχικό, Χαϊδάρι και Χαλάνδρι.

Ακόμη, επαναληπτικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν σε Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα, Ξάνθη, Θεσσαλονίκη, Μεσολόγγι, Πάτρα, Πύργο, Σπάρτη, Ρόδο, Ναύπλιο και Ζάκυνθο.

Σχετικές ειδήσεις