ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παύλος Μαρινάκης: «Η κυβέρνηση καταδικάζει τις επιθέσεις κατά του Ισραήλ»

Παύλος Μαρινάκης: «Η κυβέρνηση καταδικάζει τις επιθέσεις κατά του Ισραήλ»
EUROKINISSI.

«Προτεραιότητα αποτελεί η προστασία των ανθρώπων στις εμπόλεμες περιοχές του Ισραήλ», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά τη σημερινή (09/10) ενημέρωση από τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης.

Ολοκληρώθηκε η σημερινή (09/10) ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών του Τύπου κρατών του εξωτερικού από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, από τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης.

«Συγχαρητήρια σε όσους εκλέχθηκαν και όλους όσοι έδωσαν τη δική τους “μάχη”, σε αυτές τις εκλογές. Οι πολίτες επιβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη στον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση. Η χώρα θέλει έργα, συνεχίσουμε πιστοί στις δεσμεύσεις μας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στη Βάρνα, προκειμένου να συμμετάσχει στην τριμερή Σύνοδο Κορυφής μεταξύ Ελλάδας, Βουλγαρίας και Ρουμανίας», ανέφερε αρχικά ο κ. Μαρινάκης.

«Η κυβέρνηση καταδικάζει τις επιθέσεις κατά του Ισραήλ, στηρίζουμε πλήρως το δικαίωμα που έχει στην αυτοάμυνα. Η προστασία των ανθρώπων που βρίσκονται στις εμπόλεμες περιοχές αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για το Υπουργείο Εξωτερικών.

Οι αποζημιώσεις σε 1.757 συμπολίτες μας, ύψους 7,2 εκ. ευρώ, ως πρώτη αρωγή, αφορούν κάλυψη της οικοσκευής νοικοκυριών αλλά και επιχειρήσεις και κτηνοτροφικές μονάδες. Ταυτόχρονα, ενεργοποιήθηκε και το σχήμα στεγαστικής συνδρομής ύψους 116 εκ. ευρώ για τους πλημμυροπαθείς. Συνολικά, έχουν καταβληθεί 46,5 εκατομμύρια ευρώ σε 9.048 συμπολίτες μας.

Ακόμη, από τη Δευτέρα, η πλατφόρμα της πρώτης αρωγής θα “ανοίξει” και για τους –κατά κύριο επάγγελμα– αγρότες, οι οποίοι έχουν υποστεί ζημιές στον πάγιο εξοπλισμό και κεφάλαιο. Οι καταβολές των αποζημιώσεων γίνονται με ταχύτητα ως αποτέλεσμα του εντατικού έργου ελέγχων των στελεχών της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, αλλά και των στελεχών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, για τη διαδικασία αυτόματου εντοπισμού.

Στόχος μας είναι να στηρίξουμε με κάθε τρόπο και τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα τους συμπολίτες μας, που επλήγησαν από αυτές τις πρωτοφανείς φυσικές καταστροφές και τα χρήματα της κρατικής αρωγής να φθάσουν το συντομότερο δυνατόν σε όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη. Γι’ αυτό και το έργο των συναρμόδιων φορέων συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς», τόνισε.

«Τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας με τίτλο: “Εθνικό Δίκτυο Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας για την αντιμετώπιση ασθενών με Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια”, το οποίο στοχεύει στην άμεση αντιμετώπιση περιστατικών ασθενών με εγκεφαλικά επεισόδια που βρίσκονται στην οξεία φάση και την αποφυγή σημαντικού βαθμού αναπηρίας, καθώς και στη μείωση των ποσοστών θνητότητας έπειτα από αυτά.

Με τη δημιουργία ενός εθνικού δικτύου δεκαεπτά μονάδων εγκεφαλικών με έξι κλίνες ανά μονάδα που θα καλύπτει όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας, τουλάχιστον 7.500 ασθενείς θα νοσηλεύονται ετησίως, με στόχο πολύ λιγότερους θανάτους από εγκεφαλικά ετησίως, λιγότερους ασθενείς με αναπηρία και λιγότερες νοσηλείες ασθενών σε κέντρα αποκατάστασης», συμπλήρωσε.

«Στην αναγκαιότητα της άμεσης ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων για το νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, συμφώνησαν οι Υπουργοί Μετανάστευσης των Ελλάδας, Ισπανίας, Ιταλίας, Κύπρου και Μάλτας που συμμετείχαν στις εργασίες της 6ης Συνόδου MED 5 που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη», δήλωσε ο κ. Μαρινάκης.

Συγκεκριμένα, καλούν την Ευρωπαϊκή Ένωση να προχωρήσει γρήγορα προς την κατεύθυνση της δημιουργίας ενός ισχυρού και αποτελεσματικού συστήματος διαχείρισης της μεταναστευτικής πρόκλησης, ικανού να παρέχει ρεαλιστικές και βιώσιμες λύσεις.

«Όπως ανακοινώθηκε από τα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υγείας, η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) βραβεύθηκε από τον Παγκόσμιο Σύνδεσμο Υπηρεσιών Καινοτομίας και Τεχνολογίας.

Το πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων “Φώφη Γεννηματά” κέρδισε το 1ο βραβείο ως εφαρμογή της ψηφιακής Υγείας. Το ίδιο και το Κέντρο Διαλειτουργικότητας όλων των πληροφοριακών συστημάτων του Δημοσίου στον τομέα του “Μετασχηματισμού του Κράτους”, ενώ η υπηρεσία myDESKlive για τα ηλεκτρονικά ραντεβού του πολίτη πήρε τη δεύτερη θέση στην κατηγορία “Ψηφιακή Ευκαιρία Συμπερίληψης”. Ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Μυτιλήνη, όπου θα έχει συνάντηση με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Αλκιβιάδη Στεφανή», προσέθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μεταξύ άλλων», είπε.

«Καταδικάσαμε άμεσα και απερίφραστα τις απαράδεκτες δηλώσεις του Αχιλλέα Μπέου. Πρέπει να στεκόμαστε συνολικά απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές. Οι ύβρεις κατά οιουδήποτε πολίτη δε στέκουν στην πολιτική σφαίρα ως θέμα αντιπαράθεσης. Δεν ισχύει ότι δεν υπήρξε αντίδραση από την κυβέρνηση για τις απαράδεκτες πράξεις του. Δεν υπάρχει κάποιο πολιτικό υπόβαθρο σε αυτή τη συμπεριφορά.

Δεν πρέπει να ανέχεσαι δράσεις άλλου στελέχους –και αναφέρομαι στον κ. Πολάκη– που παραδίδει έναν σκιτσογράφο (ανεξαρτήτως της αυστηρότητας της κριτικής) στη χλεύη των πολιτών. Δεν κάνω συμψηφισμό, αλλά πρέπει να είμαστε συνολικά απέναντι σε οιαδήποτε αντίστοιχη συμπεριφορά», τόνισε στη συνέχεια.

«Προφανώς είδε άλλες εκλογές και έβγαλε δικά του συμπεράσματα (αναφερόμενος στον Στέφανο Κασσελάκη). Ούτε πανηγυρίζουμε, ούτε θριαμβολογούμε για οιοδήποτε εκλογικό αποτέλεσμα, από τη στιγμή που υπάρχουν τόσα πολλά άλλα θέματα να διαχειριστούμε. Δεν έχουν λυθεί τα προβλήματα, είναι εδώ και έχουμε υποχρέωση να τα αντιμετωπίζουμε καθημερινά.

Θα συνεχίσουμε να βλέπουμε την πραγματικότητα με ρεαλισμό και θα κρινόμαστε καθημερινά για αυτό. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός να υπάρχει συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, όσο το δυνατόν μεγαλύτερη. Πρέπει να πείθουμε τους πολίτες να προσέρχονται.

Τα αποτελέσματα των εκλογών επιδεικνύουν εμπιστοσύνη σε άξιους ανθρώπους. Ο Πρωθυπουργός στήριξε τόσο νέους, όσο και έμπειρους ανθρώπους. Πιστεύουμε ότι αυτοί είναι οι κατάλληλοι άνθρωποι, τους οποίους στηρίζουμε», σημείωσε ο Παύλος Μαρινάκης.

«Στηρίζουμε πλήρως τον λαό του Ισραήλ και υποστηρίζουμε το αυτονόητο δικαίωμα που έχουν στην άμυνα. Οι αντιδράσεις (άνθρωποι να πανηγυρίζουν για αυτό που συνέβη) “ξεφεύγει” από το πλαίσιο της λογικής. Προφανώς και οι αρμόδιες Αρχές και υπηρεσίες κάνουν αυτό που πρέπει σε όλα τα επίπεδα και βρίσκονται σε επιφυλακή. Δε θα ήταν καλό για τη δημόσια ασφάλεια να αναλυθούν επί μέρους επιχειρησιακά σχέδια.

Αναφορικά με το Στεφανοβίκειο, η κατάσταση της αεροπορικής βάσεις δεν έχει έλθει σε κάποια διακινδύνευση, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες και παραμένει ανετάβλητη. Η πλήρης αποτίμηση θα γίνει από το Υπουργείο, ωστόσο, δεν υπάρχει κανένας επιχειρησιακός κίνδυνος ούτε των εγκαταστάσεων, ούτε του εξοπλισμού», επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σχετικές ειδήσεις