ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βορίδης: Ο β΄γύρος των εκλογών είναι νέα προσπάθεια - Στόχος οι 6 περιφέρειες και οι 2 μεγάλοι δήμοι

Βορίδης: Ο β΄γύρος των εκλογών είναι νέα προσπάθεια - Στόχος οι 6 περιφέρειες και οι 2 μεγάλοι δήμοι

Μάκης Βορίδης: στην κάμερα του ΣΚΑΪ μίλησε το πρωί ο υπουργός Επικρατείας όπου αποκάλυψε την στρατηγική του κόμματος του για τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών

«Στόχος μας είναι οι 13 περιφέρειες και 3 δήμοι και αυτόν θα διεκδικήσουμε», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης μιλώντας για τη στρατηγική της ΝΔ στο β΄ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

«Στις έξι περιφέρειες και στους μεγάλους δύο δήμους, είναι επικεντρωμένη η προσπάθειά μας», είπε ενδεικτικά, ενώ ερωτηθείς για τη μάχη στο δήμο Αθηναίων, μεταξύ του Κ. Μπακογιάννη και του Χ. Δούκα, τόνισε ότι στην πρωτεύουσα «ο Κ. Μπακογιάννης αντιμετωπίζει με σοβαρότητα την εκλογική αναμέτρηση παρά το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά. Θα διεκδικήσει τους ψηφοφόρους που δεν προσήλθαν στις κάλπες αλλά και εκείνους που επέλεξαν κάτι διαφορετικό».

Ο δεύτερος γύρος, όπως είπε στον ΣΚΑΪ «είναι μια καινούρια προσπάθεια» σημείωσε και αναφερόμενος στη Θεσσαλία, όπου υπάρχουν δύο υποψήφιοι, ο ένας προερχόμενος και στηριζόμενος από τη ΝΔ και ο άλλος προερχόμενος από τη ΝΔ, ανέφερε ότι «η ΝΔ θα επιμείνει στην επιλογή των προσώπων».

Όπως εξήγησε «οι περιφέρειες έχουν να διαχειριστούν σημαντικά ποσά από ΕΣΠΑ που θα αλλάξουν τη ζωή των κατοίκων. Το Ταμείο Ανάκαμψης έχει ασφυκτικά περιθώρια και αν δεν μπορέσει κάποιος άμεσα να τα απορροφήσει θα χαθούν κονδύλια. Για αυτό προτείνουμε τους συγκριμένους περιφερειάρχες» κατέληξε, για να προσθέσει ότι «τα πρόσωπα έχουν πείρα, και τώρα πρέπει να τρέξουν προγράμματα για να συνεχίσει η ωρίμανση των έργων».

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Γεωργιάδης κατά Κασσελάκη: «Θέλει κανόνες να προστατευτούν οι άνεργοι από το να βρουν δουλειά»

Κώστας Σκρέκας: Τα τρία νέα μέτρα που «υψώνουν τείχος προστασίας κατά της ακρίβειας»

ΣΥΡΙΖΑ: Ο ναύαρχος Αποστολάκης αποκαλεί «μπακάλη» τον δημοσκόπο του Τσίπρα και υπουργό Βερναρδάκη