ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν είναι καλή βραδιά για τη ΝΔ, η κυβέρνηση πρέπει να έχει τα πόδια της στη γη

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν είναι καλή βραδιά για τη ΝΔ, η κυβέρνηση πρέπει να έχει τα πόδια της στη γη
Φωτογραφία αρχείου / INTIME

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε την πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος μετά την ήττα των υποψηφίων της ΝΔ στον δεύτερο γύρο.

Στην πρώτη του δήλωση μετά τον δεύτερο γύρο των Περιφερειακών Εκλογών, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχθηκε πως το εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι καλό για τη Νέα Δημοκρατία, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση θα πρέπει να πορεύεται με τα πόδια της.. γειωμένα στη γη. Ο κ. Μητσοτάκης, ωστόσο, εξήγησε πως τα σαφή πολιτικά μηνύματα δόθηκαν από την πρώτη Κυριακή, όπου όπως είπε παρατηρήθηκε μία αντισυσπείρωση κατά των υποψηφίων που στήριξε η κυβέρνηση.

«Θέλω να συγχαρώ όλους τους Περιφερειάρχες και Δημάρχους που εξελέγησαν και να τους διαβεβαιώσω ότι είναι χρέος της κυβέρνησης να συνεργαστεί μαζί τους. Έχουμε στηρίξει την Τοπική Αυτοδιοίκηση και προσβλέπουμε σε γόνιμη και παραγωγική συνεργασία», είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Ως προς τα πολιτικά συμπεράσματα, δεν ήταν μια ιδιαίτερα καλή βραδιά για τη Νέα Δημοκρατία. Τα πολιτικά συμπεράσματα, ουσιαστικά βγήκαν την πρώτη Κυριακή. Υπήρξε αντισυσπείρωση δυνάμεων κατά της Νέας Δημοκρατίας. Θέλω να επισημάνω την ιδιαίτερα χαμηλή συμμετοχή που πρέπει να μας προβληματίσει».

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι: «Ως προς τα πολιτικά μηνύματα ένα θα πω. Η κυβέρνηση οφείλει να πορεύεται με τα πόδια καλά γειωμένα στη γη. Να λαμβάνει τα πολιτικά μηνύματα, να αγωνίζεται για να βελτιώνει την καθημερινότητα των πολιτών. Αυτό θα κάνουμε με έμφαση στη μεταρρυθμιστική μας ατζέντα».

Η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Περισσότερα σε λίγο...