ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: «Σκοτείνιασε» ο ουρανός πάνω από την Κουμουνδούρου - Γκρίνια για τον Κασσελάκη

ΣΥΡΙΖΑ: «Σκοτείνιασε» ο ουρανός πάνω από την Κουμουνδούρου - Γκρίνια για τον Κασσελάκη

Βαθαίνει το χάσμα στον ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των προεδρικών και της Ομπρέλας. Η ενότητα του κόμματος θα δοκιμαστεί έως τον Φεβρουάριο.

Πυκνώνουν τα μαύρα σύννεφα πάνω από την Κουμουνδούρου μετά την επεισοδιακή και μαραθώνια συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Λίγες ώρες μετά τη συνεδρίαση, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ διά της εκπροσώπου θέλησε να στείλει σαφές μήνυμα στην εσωκομματική αντιπολίτευση του κόμματος, που ξεσπάθωσε χθες κατά της νέας ηγεσίας.

Όποιος δεν αισθάνεται καλά με τη σημερινή ηγεσία, είναι ελεύθερος να φύγει, διαμήνυσε σήμερα νωρίς το πρωί η εκπρόσωπος του κόμματος Δώρα Αυγέρη μιλώντας στην πρωινή εκπομοπή του OPEN με τους Δημήτρη Καμπουράκη και τον Παναγιώτη Στάθη. «Είμαστε ένα δημοκρατικό, αριστερό κόμμα, δεν είμαστε με το ζόρι» τόνισε και κάλεσε τους διαφωνούντες με την ηγεσία να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες. Τέρμα η ελίτ στον ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε χαρακτηριστικά, στέλνοντας ταυτόχρονα το μήνυμα πως τα όργανα του κόμματος δεν είναι ιερατείο.

Σημειώνεται πως η χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας αποτύπωσε με σαφήνεια το βαθύ χάσμα μεταξύ των προεδρικών και της εσωκομματικής αντιπολίτευσης του κόμματος.

Αποτυπώνοντα το κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό του κόμματος, η πρώην υπουργός Όλγα Γεροβαλίση έκανε λόγο για μια «δύσκολη περίοδο» στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και ότι ενότητα του «δοκιμάζεται». «Είχαμε μία δύσκολη συνεδρίαση και γενικά διανύουμε μία δύσκολη περίοδο στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την αιφνίδια αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο κάνουμε αυτοκριτική», δήλωσε αρχικά μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ΣΚΑΪ.

Σχετικά με το αν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ η ίδια σχολίασε: «Εκτιμώ ότι θα διατηρήσουμε την αυτονομία μας, ακριβώς όπως θα κάνει και το ΠΑΣΟΚ».

Σημειώνεται πως η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας διήρκησε χθες ώρες και σημαδεύτηκε από υψηλούς τόνους, δείχνοντας πως απομακρύνεται το ενδεχόμενο γεφύρωσης των στρατοπέδων. Το ερώτημα είναι αν τα στελεχη της Ομπρέλας φύγουν από το κόμμα έως την πραγματοποίηση του συνεδρίου του κόμματος, τον Φεβρουάριο, ή θα περιμένουν τη συνεδρίασή του προκειμένου να κάνουν ηρωική έξοδο.

Επίσης, επικριτικά ήταν και τα στελέχη που συσπειρώνονται γύρω από την Έφη Αχτσιόγλου, που επί της ουσίας καυτηρίασαν, σχεδόν, όλα τα πεπραγμένα του από την ημέρα που εξελέγη πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και μετά, με το μέτωπο τώρα να μεταφέρεται στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, που θα πραγματοποιηθεί 11-12 Νοεμβρίου.

Ο Πάνος Σκουρλέτης, σχολιάζοντας το «αριστερόμετρο» στο οποίο είχε αναφερθεί στην πρόσφατη ομιλία του στο Κερατσίνι, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε απευθυνόμενος στον νέο πρόεδρο οτι «ο τρόπος που έχεις λειτουργήσει μεχρι σήμερα είναι άκρως διχαστικός». Ο κ. Κασσελάκης προσπάθησε να παρέμβει και τότε ο κ. Σκουρλέτης του ζήτησε «μη με διακόπτεις».

Τη διαφωνία του με τις επιλογές του πρόεδρου Στέφανου Κασσελάκη εξέφρασε και ο Γιάννης Ραγκούσης. «Δεν αλλάξαμε ηγεσία για να παρακολουθούμε άπρακτοι να πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο» και αντί να αυξάνεται η διαφορά έναντι του ΠΑΣΟΚ να συρρικώνεται, διαμήνυσε ο Ράγκουσης στον Στέφανο Κασσελάκη. Τον κατηγόρησε πως την παραμονή των αυτοδοικητικών εκλογών αντί να κατηγορεί τη ΝΔ, βαυκαλιζόταν για την εγγραφή νέων μελών.