ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Δράσεις με ορίζοντα το Συνέδριο και καρφιά προς την εσωκομματική «αντιπολίτευση»

ΣΥΡΙΖΑ: Δράσεις με ορίζοντα το Συνέδριο και καρφιά προς την εσωκομματική «αντιπολίτευση»

Μετά την έγκριση της εισήγησης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, αρχίζει άμεσα η υλοποίηση του οδικού χάρτη μέχρι το επικείμενο Συνέδριο.

Παράλληλα, όμως, πηγές κοντά στην ηγεσία σημειώνουν ότι το σχέδιο του Στέφανου Κασσελάκη θα συνεχιστεί, παρά τις αντιδράσεις, ρίχνοντας «καρφιά» προς του διαφωνούντες.

Όπως εισηγήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης και εγκρίθηκε από την Πολιτική Γραμματεία, από τον Νοέμβριο ως τον Ιανουάριο θα διεξαχθούν 13 περιφερειακά αναπτυξιακά συνέδρια, με στόχο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συνομιλήσει με τις τοπικές κοινωνίες και να αναδειχθούν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθούν συγκεκριμένες θεματικές εκδηλώσεις για κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες, όπως η ακρίβεια, το κοινωνικό κράτος, η στέγη, τα κόκκινα δάνεια, η πρωτογενής παραγωγή, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στην αποκατάσταση των περιοχών της χώρας που επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες.

Ενότητα, εξωστρέφεια, φυγή προς τα εμπρός αποτελούν το ζητούμενο της επόμενης μέρας για την ηγεσία. Μοναδικός αντίπαλος, λένε συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη, είναι η κυβέρνηση και οι αντικοινωνικές πολιτικές της. «Οι πολίτες δεν έχουν να περιμένουν απολύτως τίποτα από τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Στόχος του είναι να συνεχιστεί η επαφή με την πολιτεία και έτσι, το επόμενο διάστημα θέλουν να βρίσκονται παντού, δίπλα σε κάθε πολίτη, σε κάθε κοινωνική ομάδα. «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταστεί ένα κόμμα όχι κλεισμένο στους τέσσερις τοίχους, αλλά απλωμένο στην κοινωνία», δηλώνουν πηγές του της αξιωματικής αντιπολίτευσης – ρίχνοντας με αυτό τον τρόπο έμμεσα πυρά προς τη μειοψηφία.

«Ένας ζωντανός, παραγωγικός και δρών οργανισμός που θα ακούει και θα αξιοποιεί τη δύναμη και την αξία κάθε μέλους του. Δεν μπορούμε να αφήνουμε τους προοδευτικούς πολίτες στο περιθώριο, μόνοι μας να μιλάμε και μόνοι μας να τ’ ακούμε, χωρίς κοινωνική απεύθυνση», συμπληρώνουν.

Ξεκαθαρίζουν, πάντως, ότι η αδιαμεσολάβητη σχέση δεν σημαίνει υπέρβαση των κομματικών οργάνων, αλλά υπέρβαση των κομματικών στεγανών και του ελιτισμού. «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ για να υπηρετεί την κοινωνία, όχι για να υπηρετεί η κοινωνία το κόμμα», σημειώνουν.

Σε αυτή τη στρατηγική θα αξιοποιηθούν όλα τα σύγχρονα εργαλεία όπως ο i-syriza.