ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Ζαχαριάδης: Δεν πρέπει να ανακηρύξουμε πολιτικό μας αντίπαλο το ΠΑΣΟΚ

Κώστας Ζαχαριάδης
Intime News

«Όταν υπάρχει μία συσπείρωση των προοδευτικών δυνάμεων με φερέγγυα πρόσωπα, δεν δημιουργείται απλά άθροισμα, αλλά πολλαπλασιασμός», συμπλήρωσε ο Κώστας Ζαχαριάδης

Για την ανατροπή στον δήμο Αθηναίων, την κόντρα που υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για τη συσπείρωση των προοδευτικών δυνάμεων, μίλησε ο Κώστας Ζαχαριάδης στο OPEN.

«Το μεγάλο γεγονός της εβδομάδας είναι η πολιτική ανατροπή που είχαμε την προηγούμενη εβδομάδα στην Αθήνα και γι’ αυτό αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο νέο δήμαρχο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κώστας Ζαχαριάδης, τονίζοντας ότι «δείχνει έναν δρόμο».

«Όταν υπάρχει μία συσπείρωση των προοδευτικών δυνάμεων με φερέγγυα πρόσωπα, δεν δημιουργείται απλά άθροισμα, αλλά πολλαπλασιασμός», συμπλήρωσε ο Κώστας Ζαχαριάδης.

Ακόμα, είπε πως θεωρεί ότι δεν θα γίνει διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο τόνισε πως μέχρι να βρουν τις ισορροπίες τους θα περάσουν δύσκολα. «Εμείς θα πάμε στις εκλογές διεκδικώντας την πλειοψηφία και την αυτοδυναμία», είπε στη συνέχεια και πρόσθεσε ότι «δεν πρέπει να ανακηρύξουμε ως πολιτικό μας αντίπαλο το ΠΑΣΟΚ».

«Όταν ενώ είσαι πέντε χρόνια πρωθυπουργός, βγαίνεις και λες ότι η χώρα δεν είναι μπανανία, ομολογείς της αποτυχία σου. Όταν βγαίνεις και λες ότι από τη μία έχουμε τους παραγωγούς και από την άλλη τους καταναλωτές και ότι κερδίζει ο ένας χάνει ο άλλος, κάνεις έναν κυνικό κοινωνικό αυτοματισμό αγνοώντας τι γίνεται με τους μεσάζοντες και τους κερδοσκόπους, εκεί είσαι αποτυχημένος», σημείωσε ο κ. Ζαχαριάδης.