ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιατί ο Κασσελάκης βρίσκεται σε λάθος κόμμα

Γιατί ο Κασσελάκης βρίσκεται σε λάθος κόμμα

Τελικά ίσως έχουν δίκιο όσοι υποστήριζαν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ξένο σώμα στο ΣΥΡΙΖΑ - Πόσο εύκολο είναι να τον ανατρέψουν οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι;

Οι τελευταίες αποκαλύψεις της ΕΦΣΥΝ για την αρθρογραφία του Κασσελάκη στον Εθνικό Κήρυκα των ΗΠΑ συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι οι απόψεις του κινούνταν στον χώρο του φιλελευθερισμού και της κεντροδεξιάς.

Άλλωστε ακόμα και ο εκδότης της εφημερίδας «Εθνικός Κήρυκας» σε πρόσφατη συνέντευξή του σε ελληνικό κανάλι ισχυρίστηκε ότι γνωρίζει πολύ καλά τον κύριο Κασσελάκη, τις απόψεις του οποίου κατέταξε στο χώρο της κεντροδεξιάς.

Συνεπώς ο κ. Κασσελάκης έχει πολιτικές απόψεις παρά το γεγονός ότι αποφεύγει να τις εκφράζει και παρουσιάζει μόνο την προσωπική του επικοινωνιακή ατζέντα. Προφανώς γατί δεν τον συμφέρει σε αυτό το timing να ξεδιπλώσει τις πολιτικές του πεποιθήσεις, μέχρι δηλαδή να καθαρίσει το κόμμα... από τα αριστερά σταγονίδια που του χαλάνε το image.

«Εντοπίσαμε δεκάδες κείμενα του Στέφανου Κασσελάκη, τα οποία διαψεύδουν εκείνους που τον επικρίνουν λέγοντας ότι είναι ένας «άσχετος», ότι τάχα δεν έχει πολιτική συγκρότηση ή ότι δεν έχει ιδέα από οικονομία. Τα κείμενα αυτά παρουσιάζουν μια αξιοθαύμαστη ενότητα και σαφή πολιτική συγκρότηση. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν έχουν καμιά σχέση με την Αριστερά», αναφέρει η ΕΦΣΥΝ και παραθέτει μια σειρά από άρθρα τα οποία υπέγραφε ως φοιτητής με το ψευδώνυμο Αριστοτέλης Οικονόμου...

Εμφανίζεται υπέρ των μικρότερων μισθών στην Ελλάδα ώστε να τονωθεί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων, ενώ δηλώνει ότι θεωρεί λίγες τις απολύσεις 15.000 δημοσίων υπαλλήλων, όπως είχαν πιεστεί να πράξουν οι κυβερνήσεις της εποχής των Μνημονίων.

Αποκορύφωμα όλων, πριν από τις δεύτερες εκλογές του 2015 ο κ. Κασσελάκης θα προβλέψει συμμαχία Τσίπρα-Δεξιάς: «Ο κ. Κασσελάκης», γράφει ο «Εθνικός Κήρυξ», «νομίζει ότι ο κ. Τσίπρας είναι ο πλέον πιθανότερος να νικήσει, αλλά αμφιβάλλει ότι θα ξεπεράσει το 30% και νομίζει ότι υπάρχει πιθανότητα 90% ότι θα υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ, άσχετα με το τι λέει ο κ. Τσίπρας τώρα. “Δεν νομίζω ότι είναι αντίθετος με τις στροφές 180ο πλέον”, σημειώνει ο κ. Κασσελάκης» (10.9.2015).

Το ερώτημα που τίθεται πλέον όλο και πιο ξεκάθαρα είναι αν ο κ. Κασσελάκης θέλει να αναμορφώσει την αριστερά ή αν θέλει να φτιάξει ένα ακόμα δεξιό κόμμα στην Ελλάδα, στο πλαίσιο των ρεπουμπλικανών των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν το λες και αριστερό, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλει να μας πείσει επ' αυτού. Εκ των πραγμάτων συνάγεται το συμπέρασμα ότι ο κύριος Κασσελάκης αναζητούσε ένα οποιοδήποτε κόμμα προκειμένου να εισχωρήσει... Με την ίδια ευκολία που μπήκε στο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε για παράδειγμα να είχε μπει στη Νέα Δημοκρατία.

Όπως λένε οι πληροφορίες από το ρεπορτάζ στη Νέα Δημοκρατία παρά τις πιέσεις κάποιων συγγενών του και ορισμένων επιχειρηματικών παραγόντων δεν κατάφερε να μπει, βρήκε όμως ανοιχτή την πόρτα στον ΣΥΡΙΖΑ. Προσέξτε δεν μπήκε από το παράθυρο, μπήκε κανονικά από την πόρτα με τα κλειδιά στο χέρι όπως του τα έδωσαν οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα δικαίως τον δαιμονοποιούν...

Το ερώτημα του ενός εκατομμυρίου που κυριαρχεί στην πολιτική και στη δημοσιογραφική πιάτσα είναι πόσο εύκολα ή πόσο δύσκολα μπορούν να το ανατρέψουν οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι. Πρακτικά πολύ δύσκολο. Είναι σαν να σπρώχνεις έναν ελέφαντα στις σκάλες.

Ο κύριος Κασσελάκης δεν ήρθε στην Ελλάδα με το όνειρο να γίνει ένας νέος Τσίπρας, ήρθε για να γίνει ένας νέος «αντί - Μητσοτάκης» και αυτό μπερδεύει ακόμα περισσότερο την εσωτερική αντιπολίτευση στο ΣΥΡΙΖΑ. Οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι προσπαθούν να τον πολεμήσουν με αριστερούς όρους και μάλλον είναι χαμένοι από χέρι. Έτσι όπως εξελίσσεται η σφοδρή εσωκομματική σύγκρουση στην Κουμουνδούρου το πιο πιθανό είναι οι αριστεροί να χαρίσουν και τρίτη νίκη στις μελλοντικές εθνικές εκλογές στον Κυριάκο Μητσοτάκη.