ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Οι αντιδράσεις για τον Κασσελάκη, το νέο κόμμα από τους διαφωνούντες, η παραίτηση Κούλογλου

Στέλιος Κούλογλου
Intime News

Η διαγραφή του Στέφανου Τζουμάκα αλλά και η αποχώρηση του Στέλιου Κούλογλου από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργούν σοβαρούς τριγμούς, με πολλούς να κάνουν λόγο για επιβεβαίωση των φόβων για διάσπαση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Πολεμικό είναι το κλίμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο εντάθηκε ακόμα περισσότερο μετά από την αποκάλυψη των απόψεων που διατύπωνε ο Στέφανος Κασσελάκης στα 24 του χρόνια.

Η διαγραφή του Στέφανου Τζουμάκα αλλά και η αποχώρηση του Στέλιου Κούλογλου από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργούν σοβαρούς τριγμούς, με πολλούς να κάνουν λόγο για επιβεβαίωση των φόβων για διάσπαση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.Ήδη ο Δημήτρης Βίτσας μίλησε ακόμα και για νέο κόμμα, στο οποίο - όπως είπε - έχει βγάλει και όνομα!

Πάντως, σύμφωνα με το Star, στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι οι επιθέσεις κατά του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, είναι συντονισμένες με στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης καθημερινά να προβαίνουν σε δηλώσεις μέσα από τον Τύπο. Μάλιστα, στην Κουμουνδούρου επιμένουν ότι οι επιθέσεις στον Στέφανο Κασσελάκη έχουν στοιχεία προσωπικής εμπάθειας και εντάσσονται σε ένα σχέδιο που έχει δρομολογηθεί για τη δημιουργία νέου κόμματος, το όνομα του οποίου είναι αποφασισμένο.

Καζάνι που βράζει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραίτηση Κούλογλου

Καζάνι που βράζει είναι ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραίτηση του Στέλιου Κούλογλου από την ευρωομάδα του κόμματος. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ένα βήμα πριν από τη διάσπαση με τα στελέχη που τίθενται υπέρ του προέδρου, Στέφανου Κασσελάκη, να έχουν ήδη διαμηνύσει πως όποιος θέλει είναι ελεύθερος να φύγει.

Ο Στέλιος Κούλογλου δεν είναι ο μοναδικός που αντιτίθεται στον πρόεδρο του κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη. Ο Νίκος Φίλης και ο Δημήτρης Βίτσας έχουν αμφισβητήσει τον πρόεδρο του κόμματος με την εκπρόσωπο, Δώρα Αυγέρη, να τους απαντά σε υψηλούς τόνους.

Όλα δείχνουν μάλιστα ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αποκλιμάκωσης του ήδη τεταμένου κλίματος. Στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ έχουν διαμορφωθεί δύο διαφορετικά στρατόπεδα με τα στελέχη της «Ομπρέλας» να σηκώνουν το «γάντι» στους ανθρώπους του νέου προέδρου.

Στέλιος Κούλογλου: Η παραίτηση και οι Νίκος Φίλης και Δημήτρης Βίτσας

Ο Στέλιος Κούλογλου παραιτήθηκε από την ευρωομάδα χωρίς να παραδίδει την έδρα του, ενώ Νίκος Φίλης και Παύλος Πολάκης άνοιξαν δημόσιο μέτωπο αντιπαράθεσης.

Παράλληλα, ο Δημήτρης Βίτσας εκτίμησε πως δύσκολα θα περάσει η πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη για διαγραφή του Στέφανου Τζουμάκα, καθώς ανέφερε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει την πλειοψηφία στο αρμόδιο όργανο, ενώ μίλησε ακόμα και για νέο κόμμα προτείνοντας το όνομα...«Ανανεωτική και οικολογική ριζοσπαστική αριστερά».

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Δώρα Αυγέρη, τοποθετήθηκε με αυστηρό τρόπο για όλες τις τελευταίες εξελίξεις κατηγορώντας ουσιαστικά ορισμένα στελέχη ότι όχι μόνο αμφισβητούν τον Στέφανο Κασσελάκη, αλλά και την ίδια την διαδικασία εκλογής προέδρου από τη βάση, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι ο «ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ιδιοκτήτες».

Πόλεμος ΣΥΡΙΖΑ - Κούλογλου

Από το πρωί της Δευτέρας και με τους τόνους στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ να μην έχουν πέσει καθόλου όλο το προηγούμενο διάστημα, ο Στέλιος Κούλογλου αναθέρμανε το ήδη τεταμένο κλίμα στην Κουμουνδούρου. Με μία επιστολή γεμάτη «πυρά» κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, ο ευρωβουλευτής κατηγόρησε τη νέα ηγεσία για «έλλειψη σοβαρότητας» και παράλληλα έστειλε το μήνυμα ότι αποχωρεί από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στο OPEN, ο ευρωβουλευτής, Στέλιος Κούλογλου, ανέφερε χαρακτηριστικά «Αυτό στο οποίο έχει εξελιχτεί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κάτι σαν σίριαλ του Netflix» και πρόσθεσε ότι «ο Μητσοτάκης εμφανίζεται τα βράδια και κάνει πολιτική μόνος του, ανενόχλητος. Και ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει στα πρωινάδικα».

Πάντως, η Κουμουνδούρου ζήτησε από τον Στέλιο Κούλογλου να παραδώσει την έδρα του, κατηγορώντας τον για τη στάση του υποστηρίζοντας πως ο πρώην ευρωβουλευτής του κόμματος «έχει παρελθόν δημόσιων αμφισβητήσεων σε κρίσιμες στιγμές, που άλλαζαν την πολιτική συζήτηση που άλλαζαν την πολιτική ατζέντα σε βάρος του κόμματος», ενώ υπενθυμίζουν πως είχε αμφισβητήσει και την πρόταση να είναι πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας, σε ενδεχόμενη προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας».

Από την πλευρά του ο Στέλιος Κούλογλου, σε συνέντευξή του «στο Κόκκινο» σημείωσε πως δεν παραδίδει την έδρα στην Ευρωβουλή, τόνισε πως δεν είναι σε συζητήσεις με άλλο κόμμα, ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κατέβει εκ νέου υποψήφιος στις ευρωεκλογές, εάν υπάρξει παράταξη που να τον εκφράζει».

Ανοιχτό μέτωπο Φίλη - Πολάκη: Ζήτημα ηγεσία και… κάλεσμα αποχώρησης

Η ανοιχτή αντιπαράθεση ανάμεσα στον Νίκο Φϊλη και τον Παύλο Πολάκη είναι ένα δεύτερο γεγονός που έχει ανεβάσει τους τόνους στα ύψη εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρώην υπουργός Παιδείας κατηγόρησε τον Στέφανο Κασσελάκη ότι εκφράζει θέσεις που δεν μπορούν να συνάδουν με πρόεδρο αριστερού κόμματος. «Σε ό,τι με αφορά θα θέσω θέμα ηγεσίας», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ αναφερόμενος στις απόψεις που έχει γράψει ο κ. Κασσελάκης στον Εθνικό Κήρυκα σημείωσε ότι συνιστούν «ακραία εκδοχή του νεοφιλελευθερισμού».

Η απάντηση στον Νίκο Φίλη ήρθε διά στόματος Παύλου Πολάκη. Ο στενός συνεργάτης του Στέφανου Κασσελάκη κάλεσε τον Νίκο Φίλη να «σταματήσει να δηλητηριάζει τον ΣΥΡΙΖΑ», κατηγορώντας τον για αγκύλωση. « Ή αποδέξου το αποτέλεσμα των εκλογών ή άρον τον κράββατόν σου και περιπάτει», έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάτησή του στο Facebook ο κ. Πολάκης.

Κασσελάκης: Όσοι διαφωνούν ας ξεκομπλαριστούν

Ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης εξαπέλυσε νέες «βολές» προς ορισμένους εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Μιλώντας στον Αnt1 απευθύνθηκε προς τους διαφωνούντες εντός του ΣΥΡΙΖΑ καλώντας τους να «ξεκομπλαριστούν» ενώ σχολίασε πως το βιωματικό του προφίλ είναι η πραγματική τους διαφωνία και όχι οι πολιτικές του θέσεις.

«Όποιος θέλει να συνεργαστεί στο κομμάτι ξεκάθαρων πολιτικών προτάσεων θα δει ότι είμαι σύμμαχος του. Όποιος δεν θέλει να συνεργαστεί μαζί μου, επειδή είμαι απόδημος, επειδή είμαι διαφορετικός ή δεν μεγάλωσα με θεωρητικά βιβλία στο μαξιλάρι του αλλά δούλεψα στον ιδιωτικό τομέα και έτσι έφτιαξα τις απόψεις μου για το που θέλω να είμαι 35 χρονών, δεν πειράζει παιδιά. Εγώ είμαι εδώ για τον κόσμο, αυτός με εξέλεξε σ’αυτόν λογοδοτώ. Και σε όποιον αρέσει», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικές ειδήσεις