ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φίλης: Την ιδιότητά μου δεν μπορεί να την αφαιρέσει ο Κασσελάκης - Αποστολή του η διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ

Φίλης: Την ιδιότητά μου δεν μπορεί να την αφαιρέσει ο Κασσελάκης - Αποστολή του η διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ

Το μήνυμα πως δεν βγήκε εν λευκώ πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης, έστειλε ο Νίκος Φίλης. Εκτός ελέγχου ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις διαγραφές που προχώρησε ο Στέφανος Κασσελάκης από τη Νέα Υόρκη.

Δεν είναι λειτουργία κόμματος αυτή, δεν είναι λειτουργία πολυεθνικής να απολύει από την Αμερική με Twitter, τόνισε ο Νίκος Φίλης οκτώ ώρες μετά τη διαγραφή του από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Παρέπεμψε την απόφαση για τη διαγραφή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ και έπειτα στην Κεντρική Επιτροπή

«Την ιδιότητά μου δεν μπορεί να την αφαιρέσει ο Κασσελάκης» υπογράμμισε.

Μιλώντας στο OPEN και στους Δημήτρη Καμπουράκη και Παναγιώτη Στάθη, ο Νίκος Φίλης εκτίμησε πως θα υπάρξει σοβαρή αντίδραση και ζήτησε να γίνει Πολιτική Γραμματεία.

Εξαπολύοντας βέλη προσωπικά στον Στέφανο Κασσελάκη, είπε πως είναι σε αποστολή διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ.

πως η επιλογή του είναι επιλογή μετάλλαξης, μετακόμισης του ΣΥΡΙΖΑ από την Αριστερά σε άλλους πολιτικούς χώρους, και ότι ο κόσμος δεν αποφάσισε αυτό. «Οδηγούμαστε στη διάλυση αυτού του πολιτικού φορέα» ανέφερε και έκανε λόγο για εξαπάτηση από τον Στέφανο Κασσελάκη γιατί δεν είπε τις απόψεις του πριν από τις εσωκομματικές εκλογές. Αυτά είναι Μητσοτάκης, είπε δηκτικά αναφερόμενος στα όσα είπε ο Στέφανος Κασσελάκης από το βήμα του ΣΕΒ. Προχωράει σε μια μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε.

Συνεχίζοντας σε υψηλότερους τόνους, είπε πως βρήκε την πόρτα ανοικτή και κατέβαλε τον ΣΥΡΙΖΑ.

Επανέλαβε πως θα βάλει θέμα στην Κεντρική Επιτροπή ότι ο κ. Κασσελάκης δεν μπορεί να εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και θέμα εξαπάτησης του κόσμου.

Η «Νύχτα των Μεγάλων Μαχαιριών»

Ως θρυαλλίδα εξελίξεων φαίνεται πως λειτουργεί η επιλογή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώσει ότι θέτει εκτός κόμματος τους Νίκο Φίλη, Δημήτρη Βίτσα και Πάνο Σκουρλέτη, φέρνοντας ακόμα πιο κοντά τη διάσπαση του κόμματος του οποίου ηγείται.

Τα όσα είπαν χθες σε τηλεοπτικές τους εμφανίσεις οι δύο πρώτοι και πριν από μερικές ημέρες ο τρίτος, δεν ακούστηκαν καλά στη νέα ηγετική ομάδα. Το αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη -που βρίσκεται στις ΗΠΑ- και των στενών του συνεργατών στην Αθήνα, ήταν ένα μακροσκελές μήνυμα του στα κοινωνικά δίκτυα, μέσω του οποίου ανακοίνωνε την απόφαση του.

«Συνεπώς, οι κύριοι Βίτσας, Σκουρλέτης, Φίλης που εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στην τηλεόραση για να αντιπολιτευτούν το ίδιο τους το κόμμα, επέλεξαν να θέσουν τον εαυτό τους εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», ανέφερε, ανάμεσα σε άλλα, ο Στέφανος Κασσελάκης.

Έπονται αντιδράσεις

Όλα, πλέον, δείχνουν ότι η σύγκρουση στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου θα λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, διότι η απόφαση Κασσελάκη αφορά ιστορικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να περάσει έτσι.

Αργά χθες το βράδυ, υπήρχαν πληροφορίες που ανέφεραν ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ετοιμάζονταν να αποχωρήσει από το κόμμα, μαζί με αρκετά άλλα στελέχη. Ωστόσο, ίσως αυτή η επιλογή του πρόεδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να οδηγήσει σε ανατροπή αυτών των σκέψεων.

Και ο λόγος δεν είναι άλλος, παρά το γεγονός ότι η «Ομπρέλα», αλλά και πρόσωπα πέραν αυτής, τα οποία «ασφυκτιούν» υπό τις νέες συνθήκες, θα θελήσουν να δώσουν μια τελευταία μάχη, έτσι ώστε να μην περάσει αυτή η απόφαση Κασσελάκη από τα όργανα.

Για να «γελοιοποιηθούν οι εμπνευστές αυτής της ενέργειας, οι οποίοι κάνουν ότι μπορούν για να γελοιοποιήσουν και να εξευτελίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ», όπως χαρακτηριστικά υπογράμμιζαν μεσαία στελέχη της εσωκομματικής μειοψηφίας.

Μετά από όλα αυτά που έχουν συμβεί στην Κουμουνδούρου τα τελευταία 24ώρα, έχει καταστεί σαφές ότι ο πρόεδρος του κόμματος, μπορεί μεν να εισηγηθεί την παραπομπή στην Επιτροπή Δεοντολογίας, ωστόσο δεν μπορεί να υποδείξει ούτε ποινή, ούτε τίποτα.

Επίσης, η εν λόγω Επιτροπή, χρειάζεται τη γνωμοδότηση των οργάνων στα οποία μετέχουν τα εγκαλούμενα στελέχη. Εν προκειμένω, της Πολιτικής Γραμματείας για τους Φίλη-Σκουρλέτη και της Κεντρικής Επιτροπής για τον Βίτσα.

Πάντως, πρόσωπα με διαδρομή ιστορική στην Αριστερά, όπως ο Αριστείδης Μπαλτάς -που θεωρείται και ο ιδεολογικός «πατέρας» στελεχών όπως ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο Νάσος Ηλιόπουλος- αναμένεται να αποχωρήσουν άμεσα από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας τα ξημερώματα της Τρίτης, στο KONTRA, ο ακαδημαϊκός και πρώην υπουργός είπε ότι «έχουμε ξεφτιλιστεί ως κόμμα» και ότι «περιμένω και εγώ τη διαγραφή μου».

Σχετικές ειδήσεις