ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης ξαναπήρε το όπλο του - Διέγραψε Βίτσα, Φίλη και Σκουρλέτη

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης ξαναπήρε το όπλο του - Διέγραψε Βίτσα, Φίλη και Σκουρλέτη

Με μία ανάρτηση στα social media, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, πετάει εκτός κόμματος τρία ιστορικά στελέχη.

Φαίνεται πως η τακτική του Στέφανου Κασσελάκη να διαγράφει στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς καμία διαδικασία γίνεται προσφιλής, καθώς το βράδυ της Δευτέρας (23/10) διέγραψε μέσα από το Twitter τους Νίκο Φίλη, Δημήτρη Βίτσα και Πάνο Σκουρλέτη. Κι αν για τον Στέφανο Τζουμάκα υπήρχε ένας σχετικός… αντίλογος, για το γεγονός ότι αποτελούσε ιστορικό στέλεχος για την Κεντροαριστερά αλλά για το ΠΑΣΟΚ και όχι για τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν ισχύει το ίδιο για τα τρία στελέχη που είδαν την πόρτα της εξόδου από τα… social media του προέδρου του κόμματος.

Ο Στέφανος Κασσελάκης από τις ΗΠΑ όπου βρίσκεται συνεχίζει να… διοικεί τον ΣΥΡΙΖΑ εξ αποστάσεως, μέσα από τα social media και σίγουρα μη ακολουθώντας καμία προβλεπόμενη διαδικασία για περιπτώσεις πιθανών διαγραφών. Μία κατάσταση που σε καμία περίπτωση δεν συνάδει με το καταστατικό κα τις αξίες του ΣΥΡΙΖΑ, όπως λένε στελέχη που ασκούν δριμεία κριτική στον πρόεδρο της παράταξης εξαρχής. Ειδικότερα τώρα, που φαίνεται να έχει αποφασίσει να προεδρεύσει με τακτική… Λουδοβίκο και ύφος «το κόμμα είμαι εγώ», η κριτική αναμένεται να γίνει σφοδρότερη.

Ήδη η «Ομπρέλα» έχει δημοσιεύσει κείμενο – πλατφόρμα για τη δημιουργία νέου κόμματος, με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να προλαμβάνει όπως φαίνεται τις εξελίξεις και να είναι με το ένα πόδι εκτός ΣΥΡΙΖΑ… από μόνος του, την ώρα που ο Στέφανος Κασσελάκης έχει… πάρει τ’ όπλο του και συνεχίζει να «πυροβολεί» αδιακρίτως με αυθαίρετες διαγραφές.

Στην ανάρτησή του, με την οποία διέγραψε τρία ιστορικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία διετέλεσαν και υπουργοί στις κυβερνήσεις του Αλέξη Τσίπρα, ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε πως έκαναν… αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ τα ίδια του τα στελέχη, ενώ υποστήριξε πως «το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω». Μάλιστα, ανέφερε – όπως και στην περίπτωση Τζουμάκα – ότι μόνοι τους έθεσαν εαυτόν εκτός κόμματος οι Φίλης, Σκουρλέτης και Βίτσας ενώ για τον τελευταίο εξέφρασε λύπη καθώς είχε καλή προσωπική σχέση και εκτίμηση στο πρόσωπό του. Παρόλα αυτά, και αυτός όπως και τα άλλα δύο στελέχη, διαγράφηκε μέσα από το Twitter.

Πάντως, συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν πως η νέα αυτή κίνηση του Στέφανου Κασσελάκη δεν συνιστά διαγραφή των στελεχών του κόμματος αλλά «πολιτική καταδίκη των δηλώσεών τους»...

Το μήνυμα του Στέφανου Κασσελάκη

«Επί πέντε τουλάχιστον χρόνια συγκεκριμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται στα κανάλια κάνοντας αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Πριν από μερικές ημέρες δήλωσα ρητά ότι αυτή η πρακτική δε γίνεται πλέον ανεκτή.

Ο κόσμος διψά να αναδείξουμε θέματα, να κάνουμε αντιπολίτευση. Και εγώ το ίδιο, περισσότερο από όλους.

Αντ’ αυτού, κάποιοι μάς «πνίγουν» με την άρνησή τους να αποδεχτούν την εκλογή προέδρου από τη βάση - αλλά εμφανίζονται ως «Στελέχη ΣΥΡΙΖΑ» κάθε μέρα στα κανάλια, παίζοντας το παιχνίδι τους.

Συνεπώς, οι κύριοι Βίτσας, Σκουρλέτης, Φίλης που εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στην τηλεόραση για να αντιπολιτευτούν το ίδιο τους το κόμμα, επέλεξαν να θέσουν τον εαυτό τους εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Λυπάμαι ιδιαίτερα για τον κ. Βίτσα, με τον οποίο είχα καλλιεργήσει καλή προσωπική σχέση και τον οποίο εκτιμώ.

Αλλά το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Έχω λάβει σαφή εντολή από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.

Οι εσωκομματικοί τηλεοπτικοί χορηγοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη συνέβαλαν στο να στερηθούμε μία εκλογική νίκη. Άλλοι λένε δύο. Το σίγουρο είναι ότι δε θα μας στερήσουν την επόμενη.

Σε όσους με εμπιστεύθηκαν, αλλά και σε όσους εμπιστεύθηκαν την διαδικασία εκλογής προέδρου από τη βάση:

Είστε ισότιμα μέλη με μένα και κάθε άλλο στέλεχος. Λίγη υπομονή ακόμα. Ο ελιτισμός φεύγει και θα πάρετε τη δύναμη στα χέρια σας».

Η ανάρτηση Κασσελάκη

Σχετικές ειδήσεις