ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιώργος Τσίπρας: Οι διαφωνούντες έχουν τη λογική «να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα»

Γιώργος Τσίπρας: Οι διαφωνούντες έχουν τη λογική «να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα»

Γιώργος Τσίπρας: «Αν έχεις επιλέξει να κάνεις ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ είναι προτιμότερο να φύγεις», ανέφερε μεταξύ άλλων ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο Kontra Channel βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης (24/10) ο Γιώργος Τσίπρας όπου σχολίασε τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος χαρακτήρισε τις δηλώσεις που έκαναν τα στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης ως «αμφισβήτηση της ίδιας της δημοκρατικής εκλογής του Στέφανου Κασσελάκη».

Συνεχίζοντας ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «Δεν έχουμε πόλεμο φθοράς αλλά στρατηγική καταστροφής του ΣΥΡΙΖΑ. Εφόσον έχεις επιλέξει να φτιάξεις νέο κόμμα θες να προκαλέσεις τη μεγαλύτερη δυνατή ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η λογική "να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα"» για να συμπληρώσει: «Αν έχεις επιλέξει να κάνεις ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ είναι προτιμότερο να φύγεις. Αν μιλάς για κόμμα στο οποίο εγκαταστάθηκαν οι ολιγάρχες τότε θα πρέπει να φύγεις, εγώ θα έφευγα αν το πίστευα αυτό».

Όπως σημείωσε ο Γιώργος Τσίπρας «η συμπεριφορά ορισμένων στελεχών θυμίζει συμπεριφορά ιδιοκτητών διαμερίσματος. Είναι κακό να αισθάνεται κανείς ιδιοκτήτης και μεγαλομέτοχος που θα εγκρίνει το ποιος θα γίνει πρόεδρος».

Ακολούθως, έκανε αναφορά και στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ όπου δήλωσε ότι η «η ψήφος του κόσμου που το μεγαλύτερο μέρος είχε ξαναφηφίσει το 2022, δεν ήθελε ένα άλλο πρόσωπο αλλά ένα άλλο κόμμα και αυτό το μήνυμα δεν θέλουν να το λάβουν. Είναι προφανές ότι ο Κασσελάκης ακόμα και αν ήθελε δεν θα μπορούσ να κάνει κάτι σε ένα κόμμα συντεταγμένο με συνέδριο, θα πάμε στο συνέδριο και θα τα συζητήσουμε όλα».

Αναφορικά με τις ευρωεκλογές ο Γιώργος Τσίπρας δήλωσε πως «θα είναι δείκτης αν θα είναι επιτυχής η αλλαγή της ηγεσίας, πρέπει να πάμε καλά είναι ορόσημο» ενώ υποστήριξε ότι «οι μετρήσεις μέσα στο καλοκαίρι, πριν εμφανιστεί ο Κασσελάκης, ήταν πολύ κάτω από το 17% για τον ΣΥΡΙΖΑ».

Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές είπε ότι «προετοιμαστήκαμε χειρότερα από ό,τι το 2019. Δεν φαίνεται ότι άλλαξαν πολύ τα μυαλά μας από την ήττα του '19. Η προεργασία ήταν τρίχες, όταν παίρνεις αποφάσεις μέσα στον Αύγουστο τι προεργασία να έχει γίνει».

Δείτε το βίντεο του Kontra Channel:

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Παίρνουν θέσεις... μάχης - Απειλές Κασσελάκη, παρέμβαση Αχτσιόγλου, ανησυχία για «Ομπρέλα»

Μητσοτάκης για Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του μαστού: «Έχουμε εμπιστοσύνη στο Σύστημα Υγείας»

ΣΥΡΙΖΑ - Βίτσας: Σε επικίνδυνη κατάσταση το κόμμα - Το μπαλάκι πέφτει στον καθένα για το τι θα κάνει