ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όταν ο Κασσελάκης τηλεφώνησε από τις ΗΠΑ σε Βίτσα και Τσακαλώτο

Όταν ο Κασσελάκης τηλεφώνησε από τις ΗΠΑ σε Βίτσα και Τσακαλώτο
EUROKINISSI

Τις επαφές που είχε ο Στέφανος Κασσελάκης από τις ΗΠΑ με τα κορυφαία στελέχη της «Ομπρέλας», πριν και μετά τις «αιτήσεις διαγραφών» του Νίκου Φίλη, Δημήτρη Βίτσα και Πάνου Σκουρλέτη από τον πρόεδρο του κόμματος, αποκαλύπτει το Newsbomb.gr

Το τηλέφωνο στον Βίτσα

Ο Στέφανος Κασσελάκης, σε πρώτη φάση, επικοινώνησε με τον Δημήτρη Βίτσα, δηλαδή το πρόσωπο με το οποίο είχε την καλύτερη σχέση από όλα τα στελέχη της μειοψηφίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ενοχλημένος από την τοποθέτηση του ιστορικού στελέχους του κόμματος, καθώς όπως του είχαν μεταφέρει, εκείνος είχε δηλώσει ότι το Συνέδριο θα πρέπει να γίνει άμεσα, ακόμα και αν ο Στέφανος Κασσελάκης βρίσκεται «με τους Εσκιμώους».

Ο Δ. Βίτσας του διευκρίνισε ότι δεν αναφέρθηκε ποτέ στο Συνέδριο, αλλά στην Πολιτική Γραμματεία και πως του είχαν μεταφέρει λαθεμένα τα όσα είχε δηλώσει δημόσια. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η συζήτηση διεξήχθη σε καλό κλίμα. Τουλάχιστον, έτσι έκλεισε…

«Δεν βρίσκω σωστό να λες ότι μπορεί να γίνει το Συνέδριο ακόμα και αν λείπω στο εξωτερικό», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης. «Δεν είναι σωστή η πληροφόρηση που έχεις. Για την Πολιτική Γραμματεία μίλησα, όχι με για το Συνέδριο», ανταπάντησε ο Βίτσας.

Το τηλέφωνο στον Τσακαλώτο

Οι πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν ότι μετά την απόφαση του να στείλει στην Επιτροπή Δεοντολογίας τους τα τρία ιστορικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης φέρεται πως τηλεφώνησε στον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Με τον επικεφαλής της «Ομπρέλας», διαπιστώθηκε διάσταση απόψεων, αλλά μέσα σε κόσμια πλαίσια. «Πρέπει να πέσουν οι τόνοι. Θέλω να συναντηθούμε μόλις γυρίσω», είπε ο πρόεδρος του κόμματος, με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να απαντάει πως «οι διαγραφές στελεχών δεν χωράνε στην Αριστερά. Αν δεν τις ανακαλέσεις, δεν υπάρχει λόγος να με πάρεις τηλέφωνο».

Οι ίδιες πηγές υπογράμμισαν, επίσης, πως δεν υπήρξε οποιαδήποτε επικοινωνία με τον Νίκο Φίλη και τον Πάνο Σκουρλέτη.

Σχετικές ειδήσεις