ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσακαλώτος: Ο αποκεφαλισμός δεν περιλαμβάνεται στην Αριστερά - Ανέφικτη η ενότητα στον ΣΥΡΙΖΑ

Ευκλείδης Τσακαλώτος

Ξεκάθαρο μήνυμα στον Στέφανο Κασσελάκη για τις διαγραφές μελών του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Την πρώτη του αντίδραση μετά τις διαγραφές από τον ΣΥΡΙΖΑ των Δημήτρη Βίτσα, Πάνου Σκουρλέτη και Νίκου Φίλη έκανε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με ανάρτησή του στα social media.

Συγκεκριμένα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, με αιχμές κατά του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, τόνισε: «Ο χώρος της κριτικής Αριστεράς έχει μια ιστορία, μια παράδοση, μια κουλτούρα όπου ο αποκεφαλισμός δεν περιλαμβάνεται, πόσο μάλλον εξ αποστάσεως. Όπως είπα στην Πολιτική Γραμματεία είναι κατανοητή μια ειλικρινής αγωνία για ενότητα αλλά με τέτοιες πρακτικές δεν είμαι σίγουρος ότι είναι εφικτή».

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε κάνει αιχμές κατά του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη. Χαρακτηριστικά είχε πει για τον «πόλεμο» της ηγεσίας με τον Στέφανο Τζουμάκα τα εξής: «Υπάρχει το "θέτει τον εαυτό του εκτός κόμματος". Υπάρχει επίσης η "παραπομπή στην επιτροπή δεοντολογίας". Δυσκολεύομαι να κατανοήσω πως τα δυο μπορούν να ισχύουν την ίδια στιγμή. Σημείο των καιρών και αυτό», έγραψε στο Facebook ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Πάντως, η πλευρά του Κουμουνδούρου σχολιάζει την επίθεση σε βάρος του προέδρου του κόμματος σε ένα σχέδιο για δημιουργία νέου πολιτικού φορέα με στελέχη της «Ομπρέλας».