ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στέφανος Κασσελάκης: Διαγράφει... μονοκονδυλιά την ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ για να χτίσει το κόμμα του

Στέφανος Κασσελάκης: Διαγράφει... μονοκονδυλιά την ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ για να χτίσει το κόμμα του

Στα χαρακώματα βρίσκονται οι προεδρικοί και οι διαφωνούντες και διαγραφέντες στον ΣΥΡΙΖΑ

Σε πόλεμο χαρακωμάτων εξελίσσεται η εσωκομματική αντιπαράθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, με ιστορικά πρωτοκλασάτα στελέχη να αλληλοπυροβολούνται, με ρυθμό πολυβόλου.

Τα όργανα άρχισαν να παίζουν σε ρυθμό γουέστερν από την εκλογή του Κασσελάκη στην ηγεσία του κόμματος, με τους προεδρικούς να ετοιμάζονται για την καθολική επικράτηση και την εσωκομματική αντιπολίτευση να κάνει αντάρτικο.

Τον πυροκροτητή πυροδότησε η χθεσινοβραδινή «βόμβα» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη να διαγράψει τρία από τα ιστορικότερα στελέχη του κόμματος, συνοδεία πυρών από τους «σωματοφύλακες» του προέδρου. Σε όλο αυτόν τον ορυμαγδό, ορισμένοι αναζητούν πού βρίσκεται η Έφη Αχτσιόγλου, η απουσία της οποίας είναι ηχηρή.

Η κατάσταση που επικρατεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιβεβαιώνει τη ρήση πως ο εμφύλιος πόλεμος είναι ο χειρότερος απ' όλους τους πολέμους.

Σαν άλλος Ναπολέων, ο Στέφανος Κασσελάκης βροντοφώναξε χθες από τη Νέα Υόρκη πως το «κόμμα είμαι εγώ» και μεταμφιεζόμενος σε Λουδοβίκο κήρυξε επίσημα τον πόλεμο και παίρνοντας το πολιτικό του σπαθί διέγραψε μονοκονδυλιάς την ιστορία του κόμματος. Όταν ξεκινούσαν με τον Αλαβάνο και έπειτα με τον Τσίπρα το εγχείρημα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, ο Φίλης, ο Σκουρλέτης και ο Βίτσας δεν φαντάζονταν πως θα ερχόταν κάποτε ένας ουρανοκατέβατος, θα τους έπαιρνε το κόμμα και θα τους έκανε έξωση.

«Λέει ο άλλος, σού έδειξε την πόρτα. Ρε αδερφέ, εγώ την έχτισα αυτή την πόρτα, ξέρω και πώς ανοίγει και πάντοτε την άνοιγα για να μπει κόσμος μέσα. Τώρα βρέθηκε μια ομάδα η οποία την ανοίγει για να βγάλει εμένα έξω. Εντάξει, τι να κάνουμε», αναφώνησε ο Δημήτρης Βίτσας παίρνοντας στην αντεπίθεση.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο έτερος διαγραφείς Νίκος Φίλης. Δεν είναι λειτουργία κόμματος αυτή, δεν είναι λειτουργία πολυεθνικής να απολύει από την Αμερική με Twitter, τόνισε οκτώ ώρες μετά τη διαγραφή του από τον Στέφανο Κασσελάκη. Παρέπεμψε την απόφαση για τη διαγραφή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ και έπειτα στην Κεντρική Επιτροπή.

Πυρ και μανία με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο τρίτος διαγραφείς Πάνος Σκουρλέτης.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 με τους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου, ο Πάνος Σκουρλέτης είπε πως είναι «κατάντια ότι ο Κασσελάκης πήρε το κόμμα» και πρόσθεσε: «Έχουμε εξασφαλίσει ένα μεγάλο κομμάτι στις επιθεωρήσεις. Φοβάμαι την απαξίωση και τη γελοιοποίηση του χώρου, και έκανε λόγο για αρρωστημένο εκτός τόπου αρχηγισμό.

Στο πλευρό των τριών διαγραφέντων τάχθηκε από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο Νίκος Βούτσης. Σε στενούς του συνεργάτες είπε πως είναι αλληλέγγυος με τα κεντρικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία παρέπεμψε με το ερώτημα της διαγραφής ο κ. Κασσελάκης. Όπως σημειώνουν οι συνεργάτες του, η δήλωση αυτή θα γινόταν δημόσια, ωστόσο η κατάσταση της υγείας του δεν του επιτρέπει να έχει φυσική παρουσία στα μέσα ενημέρωσης.

Στους διαγραφέντες απάντησε μια σκληρή διαρροή η Κουμουνδούρου εκ μέρους του εν ΗΠΑ ευρισκόμενου Στέφανου Κασσελάκη.

«Οι κύριοι Βίτσας, Σκουρλέτης, Φίλης επέλεξαν οι ίδιοι να θέσουν τον εαυτό τους εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αποδεικνύοντας ότι δεν ενδιαφέρονται για τα πραγματικά προβλήματα της χώρας και της κοινωνίας. Διακατεχόμενοι από έναν ιδιότυπο ελιτισμό και μια ιδιοκτησιακή αντίληψη για το κόμμα, επιχειρούν την αποδόμηση όχι μόνο του νεοεκλεγέντος νέου προέδρου αλλά της ίδιας της δημοκρατικής διαδικασίας εκλογής του από τη βάση του κόμματος», σημειώνουν ανάμεσα σε άλλα πηγές της Κουμουνδούρου.

Μάλιστα, σπεύδει να διαμηνύει: «Ας γίνει αντιληπτό απ’ όλους: τέτοιες πρακτικές δεν γίνονται πλέον ανεκτές. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ιδιοκτήτες. Ανήκει στον κόσμο του, στη βάση του και αυτή η βάση έχει αποφασίσει να έχει νέα πολιτική ηγεσία. Αυτούς εκπροσωπούμε και σε αυτούς λογοδοτούμε. Μοναδικός μας αντίπαλος είναι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και οι πολιτικές του. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ανασυγκροτείται και ανανεώνεται με μοναδικό στόχο να καταστεί πολύ σύντομα η αξιόπιστη εναλλακτική προοδευτική λύση για τη διακυβέρνηση της χώρας».

Νωρίτερα, το γάντι στους διαγραφέντες σήκωσε ο Γιώργος Τσίπρας, λέγοντας πως υπάρχει σχέδιο καταστροφής του ΣΥΡΙΖΑ επειδή θέλουν να φτιάξουν άλλο κόμμα. «Όλα όσα λέγοντα κατά του Στέφανου Κασσελάκη είναι προσχηματικά, είπε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Τσίπρας μιλώντας στους Αταίριαστους του ΣΚΑΙ. Σκωπτικά σχολίασε πως «κι αν ήθελε ο Κασσελάκης ή όλοι όσοι τον στηρίζουμε να μεταλλάξουμε το κόμμα, δεν έχουμε προλάβει μέσα σε ένα μήνα» και εκτίμησε ότι απλώς περίμεναν τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών για να ξεκινήσουν έναν πόλεμο. Είναι πόλεμος καταστροφής του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ο Γιώργος Τσίπρας, «επειδή τα στελέχη που σήμερα βγαίνουν και κάνουν δηλώσεις θα φτιάξουν άλλο κόμμα».

Σχετικές ειδήσεις