ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αχτσιόγλου - Χαρίτσης - Ηλιόπουλος: «Ανοχή» σε Κασσελάκη, αλλά… ποτέ δεν ξέρεις

Αχτσιόγλου - Χαρίτσης - Ηλιόπουλος: «Ανοχή» σε Κασσελάκη, αλλά… ποτέ δεν ξέρεις

«Ανοχή» προς τον Στέφανο Κασσελάκη, τουλάχιστον μέχρι το Συνέδριο, φαίνεται ότι είναι διατεθειμένη να δείξει η ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου, του Αλέξη Χαρίτση και του Νάσου Ηλιόπουλου, που ωστόσο δείχνει να είναι προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και εκείνο της άμεσης σύγκρουσης.

Εκτίμησαν ότι η μάχη της Κεντρικής Επιτροπής αποτελεί ορόσημο για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ θα αναζητηθεί η πιθανότητα να κατατεθεί κείμενο από κοινού με την «Ομπρέλα» στο όργανο.

Η πανελλαδική διαδικτυακή συνδιάσκεψη των «6+6» που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης, ήταν ιδιαιτέρως μαζική, καθώς σε αυτή έλαβαν μέρος περισσότερα από 1.000 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Στις παρεμβάσεις των ανθρώπων που έλαβαν μέρος, μπορούσε εύκολα ο οποιοσδήποτε να αντιληφθεί την αγωνία για τις εξελίξεις στο κόμμα, την κρίση που διέρχεται, αλλά και τις διαλυτικές τάσεις που επικρατούν.

«Ανοχή» σε Κασσελάκη…

Οι διαπιστώσεις των τριών ηγετικών προσώπων της ομάδας, ήταν δυσοίωνες για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ. Η Έφη Αχτσιόγλου φέρεται να επανέλαβε στην ομιλία της την κριτική που άσκησε στον Στέφανο Κασσελάκη, τόσο για την κρίση στη Μέση Ανατολή, όσο και για την ομιλία του στον ΣΕΒ, αλλά και για την αντικαταστατική στάση του.

Πάντως, η πρώην υπουργός υπογράμμισε ότι η αντιπαράθεση θα πρέπει να είναι πολιτική και να οι διαφωνίες να εκφράζονται εκεί που πρέπει, δηλαδή στα όργανα του κόμματος.

Επίσης, έθεσε επί τάπητος τις βασικές αντιπολιτευτικές αιχμές απέναντι στην κυβέρνηση της Δεξιάς και τις αναγκαίες προγραμματικές προτεραιότητες που θα πρέπει να αναδείξουν, ενώ μίλησε και για την υπεράσπιση της δημοκρατικής κομματικής λειτουργίας και τον σαφή πολιτικό προσανατολισμό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και ο Αλέξης Χαρίτσης, που μίλησε για την ανάγκη μαχητικής αντιπολίτευσης απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, εκφράζοντας, παράλληλα, τον φόβο του για τη ρευστοποίηση του κόμματος και τη μετατροπή του σε ένα μικρό «κομματίδιο».

Παράλληλα, τόνισε ότι θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει με ψυχραιμία και σοβαρότητα στον προσυνεδριακό διάλογο, μακριά από λογικές εσωτερικών εχθρών και εκκαθαρίσεις.

…αλλά έτοιμοι για όλα!

Παρά την «ανοχή» που δείχνουν απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη, φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν τουλάχιστον με καχυποψία την ομάδα γύρω από αυτόν.

Τόσο η Έφη Αχτσιόγλου, όσο και Αλέξης Χαρίτσης, σημείωσαν ότι η κατάσταση έχει εκτραχυνθεί τόσο πολύ, που αν η κατάσταση φτάσει στο μη περαιτέρω, τότε κανένας τους δεν μπορεί να αποκλείσει μια μετωπική σύγκρουση.

«Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι αυτά που λέμε μπορεί να ισχύουν σε πέντε μέρες», φέρεται να είπε ο Νάσος Ηλιόπουλος, που δεν έμοιαζε πολύ αισιόδοξος για το μέλλον της συνύπαρξης ανάμεσα στις δύο πλευρές.

«Δεν υπάρχουν αυταπάτες ότι μπορεί να υπάρξει συμπόρευση με την ομάδα Κασσελάκη», είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, που όμως άσκησε σκληρή κριτική και προς τα στελέχη της «Ομπρέλας» για την επιλογή τους να βγαίνουν κάθε μέρα στα κανάλια και να τροφοδοτούν με αυτό τον τρόπο τη σύγκρουση.

Παρόλα αυτά, σημείωσε ότι θεωρεί απαραίτητη τη συνεννόηση μαζί της, με πρώτο σταθμό την επερχόμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, εκεί που όπως είπε θα πρέπει να γίνει σαφής η πολιτική και αισθητή διαφοροποίηση από τη lifestyle στάση της νέας ηγεσίας.