ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Δώρα Αυγέρη δεν επέτρεψε ερωτήσεις από δημοσιογράφους - Ενοχλημένος ο Γιώργος Παπαδάκης

Η Δώρα Αυγέρη δεν επέτρεψε ερωτήσεις από δημοσιογράφους - Ενοχλημένος ο Γιώργος Παπαδάκης

Ο Γιώργος Παπαδάκης εξήγησε ότι η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να δεχθεί ερωτήσεις από άλλους δημοσιογράφους πλην του παρουσιαστή της εκπομπής

Φανερά ενοχλημένος εμφανίστηκε ο Γιώργος Παπαδάκης με την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη, η οποία ήταν καλεσμένη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» το πρωί της Πέμπτης 26 Οκτωβρίου.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ερωτήσεις στην κα. Αυγέρη απηύθυνε μόνο ο Γιώργος Παπαδάκης, με τους υπόλοιπους δημοσιογράφους που βρίσκονταν καλεσμένοι στο πάνελ της εκπομπής να παρακολουθούν αμέτοχοι.

Μετά την ολοκλήρωση της συνέντευξης ο παρουσιαστής ζήτησε συγγνώμη από τους δημοσιογράφους Ανδρέα Παπαδόπουλο και Κάτια Μακρή, καθώς όπως είπε, δεν τους επετράπη να κάνουν ερωτήσεις στην εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είχαμε προηγουμένως την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Δώρα Αυγέρη. Δεν ήταν απολύτως δεοντολογικό να μην έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ερωτήσεις. Ανεξαρτήτως αν είχε γίνει συνεννόηση με τον αρχισυντάκτη ή όχι να μην παρέμβει κανείς άλλος. Αν γινόταν κάτι διαφορετικό η κυρία Αυγέρη μπορεί και να αποχωρούσε. Εγώ θέλω να ζητήσω συγγνώμη από την Κάτια και τον Ανδρέα», ανέφερε ο Γιώργος Παπαδάκης.

Η Κάτια Μακρή τότε σχολίασε «Eγώ κάθισα ήσυχη γιατί σέβομαι εσένα Γιώργο. Η κυρία Αυγέρη θα έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη, ως παλιά συνάδερφος».

«Να πω και εμένα με ενόχλησε αυτή η στάση», είπε ο Γιώργος Παπαδάκης.

Η συνέντευξη της Δώρας Αυγέρη

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» σχολίασε τις τελευταίες δημοσκοπήσεις υποστηρίζοντας πως το 80% των πολιτών που ερωτήθηκαν πιστεύουν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. «Η ανανέωση στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ξεκινήσει ακόμη, γιατί ο νέος πρόεδρος του κόμματος αντιμετώπισε από την πρώτη στιγμή έναν έντονο πνεύμα αμφισβήτησης και εσωστρέφειας», σημείωσε η κα Αυγέρη και σε σχετική ερώτηση, απάντησε ότι «η δημοσιοποίηση της προσωπικής ζωής του Στέφανου Κασσελακη δεν ήταν δική του επιλογή».

«Η αμφισβήτηση στο πρόσωπο του νέου Προέδρου είναι ταυτόχρονα και αμφισβήτηση απέναντι στους χιλιάδες ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που τον επέλεξαν στις εσωκομματικές εκλογές», υπογράμμισε η εκπρόσωπος Τύπου, συμπληρώνοντας ότι κάποιοι «αμφισβητούν και τη διαδικασία επιλογής η οποία όμως προβλέπεται από το καταστατικό και άλλωστε την νομιμοποίησαν με τη συμμετοχή τους στις εσωκομματικές εκλογές».



«Ο Κασσελάκης είναι αριστερός και άλλωστε δεν υπάρχει ανανεωτική Αριστερά χωρίς αλλαγή», δήλωσε η κα Αυγέρη, τονίζοντας πως «δεν υπάρχει εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ».

«Ο Κασσελάκης δεν διέγραψε κανέναν, απλά καταδίκασε πολιτικές συμπεριφορές και παρέπεμψε στα αρμόδια όργανα, τα οποία σεβόμαστε όπως και τις προβλεπόμενες διαδικασίες», είπε αναφερόμενη στο θέμα που προέκυψε με πρώην υπουργούς, κορυφαία στελέχη του κόμματος.

Κλείνοντας, μιλώντας για τον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι «πρέπει να αφήσουμε έξω από όλο αυτό τον πρώην Πρόεδρο. Αν θελήσει να κάνει κάποια παρέμβαση, θα το κάνει και δεν χρειάζεται την παραίνεση κανενός».