ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Η Επιτροπή Δεοντολογίας ζητά τη γνωμοδότηση της ΚΕ για τις «διαγραφές Κασσελάκη»

ΣΥΡΙΖΑ: Η Επιτροπή Δεοντολογίας ζητά τη γνωμοδότηση της ΚΕ για τις «διαγραφές Κασσελάκη»

Σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε να ζητήσουν τη γνωμοδότηση της Κεντρικής Επιτροπής τους ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια θα συνεδριάσουν ξανά.

To βράδυ της Παρασκευής 27 Οκτωβρίου ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την οποία συζητήθηκε η απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να παραπέμψει προς διαγραφή τους Στέφανο Τζουμάκα, Πάνο Σκουρλέτη, Νίκο Φίλη και Δημήτρη Βίτσα.

Όπως, αποφασίστηκε ζητείται η γνωμοδότηση της Κεντρικής Επιτροπής τους ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια θα συνεδριάσουν ξανά.

«Η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία αποφάσισε να ζητήσει τη γνωμοδότηση της Κεντρικής Επιτροπής για τους τέσσερις που έχουν παραπεμφθεί σε αυτή από τον Στέφανο Κασσελακη με το ερώτημα της διαγραφής. Η ΚΕ που θα συνεδριάσει στα μέσα Νοεμβρίου θα δώσει γνώμη, δεν έχει δικαίωμα απόφασης. Στο μεσοδιάστημα οι τέσσερις θα απολογηθούν ο καθένας ξεχωριστά στις τέσσερις τριμελεις επιτροπές που συγκροτήθηκαν επί τούτου σήμερα Παρασκευή κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας. Προφανώς δεν μπορεί να υπάρξει απόφαση πριν τη συνεδρίαση της ΚΕ», αναφέρει η σχετική ενημέρωση.

Υπενθυμίζεται ότι τα τέσσερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική ΣυμμαχίαΣτέφανος Τζουμάκας, Πάνος Σκουρλέτης, Νίκος Φίλης και Δημήτρης Βίτσας – είχαν με δηλώσεις τους αμφισβητήσει τη νέα ηγεσία του κόμματος, με αποτέλεσμα ο Στέφανος Κασσελάκης να χρησιμοποιήσει μια ιστορική φράση του Ανδρέα Παπανδρέου, ότι «έθεσαν εαυτόν εκτός ΣΥΡΙΖΑ».

Αξίζει να σημειωθεί πως το ζήτημα των -υπό διαγραφή- στελεχών θα τεθεί και στην προσεχή Κεντρική Επιτροπή του Νοεμβρίου έτσι κι αλλιώς από τη στιγμή που είναι μέλη της. Χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως η στάση της θα είναι δεσμευτική για τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας, επικεφαλής της οποίας είναι ο Αντώνης Κοτσακάς.

Απαιτούνται τουλάχιστον 10 ψήφοι στις 15 από την Επιτροπή Δεοντολογίας για να γίνει αποδεκτό το αίτημα για καθένα ξεχωριστά από τους υπό διαγραφή.