ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μπουρλότο» στις κοινές πρωτοβουλίες ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ – Το παρασκήνιο της επίθεσης Κασσελάκη στον Σημίτη

«Μπουρλότο» στις κοινές πρωτοβουλίες ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ – Το παρασκήνιο της επίθεσης Κασσελάκη στον Σημίτη

Τις προσπάθειες συνεννόησης της Κουμουνδούρου με τη Χαριλάου Τρικούπη, «ναρκοθετούν» οι δημόσιες παρεμβάσεις του Στέφανου Κασσελάκη και του Παύλου Πολάκη, εναντίον Κώστα Σημίτη, που έγιναν λίγες ώρες μετά τη συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Πάντως, δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι η επιλογή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επιτεθεί εναντίον του πρώην πρωθυπουργού, δεν σχετίζεται μόνο με τις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ την περίοδο Σημίτη. Αντίθετα, εκτιμούν πως όντως ήθελε να «τορπιλίσει» τις κοινές δράσεις με τη Χαριλάου Τρικούπη, τις οποίες είχε προαναγγείλει λίγες ώρες νωρίτερα και ο λόγος δεν είναι άλλος, παρά η προανακριτική για Τέμπη.

«Βέλη» κατά Σημίτη…

Ο Στέφανος Κασσελάκης, αν και το κόμμα του οποίου ηγείται «καλοδέχθηκε» πολλά στελέχη που υπηρέτησαν την πολιτική Σημίτη, με αφορμή την απουσία του από την εκδήλωση προς τιμήν του πρώην πρωθυπουργού, χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για τα πεπραγμένα του ΠΑΣΟΚ της περιόδου 1996-2004, συσχετίζοντας τα με το δημόσιο χρέος της χώρας.

«Τι δουλειά έχω εγώ με όλους εκείνους που έχουν σπαταλήσει τόσα δισεκατομμύρια ευρώ του ελληνικού λαού. Ξεχνάμε τη διαπλοκή αυτών των ετών. Μόνο εκσυγχρονισμός δεν ήταν. Ας αναλάβουν άλλοι τον μανδύα του χρέους της χώρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, σίγουρα δεν το προκάλεσε», σημείωσε Στέφανος Κασσελάκης.

Τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο υπερασπίστηκε το έργο του Κώστα Σημίτη, εξαπολύοντας, παράλληλα, σφοδρή επίθεση εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη.

«Επαναλαμβάνοντας τον χυδαίο λαϊκισμό κατά του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κασσελάκης αποδεικνύει ότι μέντοράς του είναι ο κ. Πολάκης», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Γλαβήνας.

…με στόχο τα Τέμπη

Δεν είχαν περάσει περισσότερες από 15 ώρες από την ώρα που συνάντησε ο Στέφανος Κασσελάκης, τον Νίκο Ανδρουλάκης. Μάλιστα, τα χαμόγελα στη Βουλή περίσσευαν, ενώ εντύπωση προκάλεσε και η κοινή διαρροή που έγινε από τα επιτελεία των δύο κομμάτων.

Μάλιστα, αρκετοί πίστευαν ότι οι σχέσεις Κουμουνδούρου-Χαριλάου Τρικούπη θα περάσουν σε ένα νέο επίπεδο, μετά την ανακοίνωση των κοινών πρωτοβουλιών που ανακοινώθηκαν για το ζήτημα των υποκλοπών, των Ανεξάρτητων Αρχών και των Τεμπών.

Όμως, η «τυχαία» συνάντηση του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ με μια κάμερα πρωινής εκπομπής του ΑΝΤ1, που οδήγησε σε μια πεντάλεπτη συζήτηση εν κινήσει, εντελώς «τυχαία» στράφηκε στον Κώστα Σημίτη και όχι στη θεματολογία που συνήθως ενδιαφέρει αυτές τις εκπομπές.

Και δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι η αλλαγή στάσης από τον Στέφανο Κασσελάκη, οφείλεται στις εσωκομματικές αντιδράσεις για την συμπόρευση με το ΠΑΣΟΚ στο ζήτημα της τραγωδίας των Τεμπών. Και αυτό γιατί η Χαριλάου Τρικούπη επιθυμεί η έρευνα να για όλες τις κυβερνήσεις που διαχειρίστηκαν την σύμβαση «717» για την τηλεδιοίκηση, συμπεριλαμβανομένης και της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα.

Το νέο ψυχροπολεμικό τοπίο στην Κεντροαριστερά, αναμένεται να επηρεάσει τις κοινές πρωτοβουλίες που ανακοίνωσαν Κουμουνδούρου και Χαριλάου Τρικούπη σε κοινοβουλευτικό επίπεδο.