ΕΙΚΟΝΑ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ... ώρα μηδέν! Αγωνία για τις αποφάσεις Αχτσιόγλου, Τεμπονέρα και «Ομπρέλας»

ΣΥΡΙΖΑ... ώρα μηδέν! Αγωνία για τις αποφάσεις Αχτσιόγλου, Τεμπονέρα και «Ομπρέλας»

ΣΥΡΙΖΑ: Εικόνα διάλυσης παρουσιάζει πλέον η αξιωματική αντιπολίτευση με τον Στέφανο Κασσελάκη να εμμένει να διώξει τους... πάντες!

Απίστευτες εικόνες εκτυλίχθηκαν στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ με τον Στέφανο Κασσελάκη να δίνει... ρεσιτάλ πολιτικού ανορθοδοξισμού, με τα υπόλοιπα μέλη του κόμματος να κοιτάζουν απορημένα και να πιάνουν τα κεφάλια τους!

Ο κύριος Κασσελάκης γιουχαΐστηκε από την πλειοψηφία ενώ κάποιο τον χειροκρότησαν, χωρίς ωστόσο για ακόμη μια φορά να ειπωθεί μια ξεκάθαρη πολιτική θέση αναφορικά με την διαγραφή των τεσσάρων μελών.

Μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε σε δημοψήφισμα για τη διαγραφή των «4», με την Έφη Αχτσιόγλου, τον Διονύση Τεμπονέρα και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, και μέλη της «Ομπρέλας» να αποχωρούν καθώς η πρότασή τους για ψηφοφορία δεν έγινε δεκτή με 4-3 από την Κεντρική Επιτροπή.

Η συνεδρίαση της πρώτης ημέρας ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 20:0.

Η συνεδρίαση αναμένεται να ολοκληρωθεί το απόγευμα της Κυριακής με ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη. Παράλληλα, σε διαβουλεύσεις προχωράνε η «Ομπρέλα» και η ομάδα του Διονύση Τεμπονέρα για να καθορίσουν τα επόμενα βήματά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται πως αποχωρούν 45 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που ανήκουν στην Ομπρέλα, η οποία συνεδριάζει σήμερα το βράδυ.

Η τάση Τεμπονέρα (ΔΕΚΑ) συνεδριάζει αύριο, Κυριακή, και προσανατολίζεται στο να παραμείνει, αλλά και να δημοσιοποιήσει σκληρό κείμενο κριτικής σε βάρος του Στέφανου Κασσελακη, ζητώντας επίσπευση του συνεδρίου, ανάμεσα σε άλλα.

Η ομιλία Κασσελάκη

Τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής άνοιξε η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εξαπέλυσε πυρ... ομαδών, κάνοντας λόγο για εσωκομματικό πόλεμο, βάζοντας τελεσίγραφο «Λύση τώρα ή πάω στα μέλη»!

«Σήμερα θα έπρεπε να συνεδριάζουμε για τα θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης. Μάλιστα, κατά την ένταση που επικράτησε ο Παναγιώτης Ρήγας ζήτησε να επικρατήσει σεβασμός και απείλησε με αποχωρήσεις από την αίθουσα για να σταματήσουν τα γιουχαΐσματα και τα γέλια.

«Τα εσωκομματικά απασχολούν τον ΣΥΡΙΖΑ για τελευταία φορά όσο θα είμαι πρόεδρος», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης και τόνισε: «Αυτά τέλος, εσείς τα επιτρέπετε;».

Ο Στέφανος Κασσελάκης εκτόξευσε μύδρους κατά των υπό διαγραφή στελεχών. Ακόμη ο Στέφανος Κασσελάκης είπε «καταδικάζουμε τη συμπεριφορά όσων πληγώνουν τον ΣΥΡΙΖΑ» και ζήτησε «λύση τώρα».

«Πάρτε θέση για τα άτομα αυτά, αυτά τα άτομα δεν μπορούν να εκπροσωπούν το κόμμα», είπε, ζητώντας η θέση αυτή να είναι ξεκάθαρη. «Δεν χρειάζονται φάκελοι, όλα στη δημόσια θέα». «Όσοι υβρίζουν δεν μπορούν να εκπροσωπούν το κόμμα».

«Η διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει εδώ και χρόνια», είπε. Μάλιστα, πρόσθεσε: «Όλοι έβλεπαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα διασπασμένο κόμμα. Η ενότητα αρχίζει τώρα», είπε: «Μία ενότητα από την οποία δεν περισσεύει κανείς».

«Χαιρέτησαν» Αχτσιόγλου, Τσακαλώτος και Τεμπονέρας

Με αιχμές αποχώρησε η Έφη Αχτσιόγλου από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για μια διαδικασία «μη δημοκρατική» και «άνευ αντικειμένου».

«Το ζήτημα αυτό πρέπει να αποσαφηνιστεί. Είναι άνευ αντικειμένου η σύσταση της Κεντρικής Επιτροπής. Υπάρχει υπαρξιακό ζήτημα. Από την πλευρά του προεδρείου αρνήθηκε να γίνει το ξεκαθάρισμα. Υπήρξε απόρριψη κάθε θέσης. Η πλειοψηφία τα μέλη της Κ.Ο. ήταν να λυθεί το θέμα. Δεν έγινε καμία δημοκρατική διαδικασία. Δεν κρίθηκε πως έπρεπε να παραμείνουμε. Είναι υπαρξιακό ζήτημα. Αποχωρώ από αυτή τη διαδικασία που είναι άνευ λόγου», ανέφερε η κυρία Αχτσιόγλου.

Από την μεριά του, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αποχώρησε από τις διαδικασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ αφήνοντας αιχμές κατά το προεδρείο.

Ο κύριος Τσακαλώτος μάλιστα παρουσιάστηκε αινιγματικός για το μέλλον του στην Κουμουνδούρου, τονίζοντας πως θα μιλήσει για όλα εν ευθέτω χρόνο.

«Μετά την ομιλία του προέδρου, Αχτσιόγλου, Τεμπονέρας και εγώ θέσαμε το θέμα του δημοψηφίσματος. Είπαμε πως δεν γίνεται να αναιρεθεί η ίδια η κεντρική Επιτροπή. Προσπαθήσαμε να τους πείσουμε πως είναι μεγάλο ζήτημα και πρέπει να συζητηθεί. Το προεδρείο με 4-3 δεν δέχτηκε καν να μπει στην ψηφοφορία η πρότασή μας. Άρα θα συνεχίσει να υπάρχει σκιά πάνω από τους συντρόφους και την κεντρική Επιτροπή. Η δικιά μου ομάδα αποχώρησε, όπως και η ομάδα της Έφης και του Διονύση. Για όλα τα υπόλοιπα θα μιλήσουμε εν ευθέτω», ήταν η τοποθέτηση του κύριου Τσακαλώτου.

«Μετά τη διχαστική ομιλία του προέδρου η οποία έρχεται σε αντίθεση με το πνεύμα ενότητας που εκπέμπει η δίκη μας αντίληψη και τον οδικό χάρτη που πάρε μπει το συνέδριο στος καλενδες με ανεξέλεγκτο εξουσιοδοτισμο Είμαστε υποχρεωμένοι να καταθέσουμε δημόσια την πρόταση μας για ενα άμεσο οδικό χάρτη συνεδρίου συνθεσης και υπέρβασης», ανέφερε σε ανάρτησή του ο Διονύσης Τεμπονέρας.

«Ασπίδα» Παππά σε Κασσελάκη - «Έχει ξεκάθαρη εντολή ηγεσίας»

Από την πλευρά του, με ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Παππάς τόνισε πως ο Στέφανος Κασσελάκης έχει λάβει ξεκάθαρη εντολή ηγεσίας.

Παράλληλα έκανε λόγο για ένα «βασανιστήριο» που συνεχίζεται για τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή Κασσελάκη η οποία ήταν απόφαση του ελληνικού λαού.

Ο Νίκος Παππάς άφησε αιχμές για του λόγους αποχώρησης ορισμένων μελών κάνοντας λόγο για πολιτικό ζήτημα που ετέθη και όχι διαδικαστικό, υπογραμμίζοντας ότι μια τέτοια κατάσταση βολεύει ορισμένους κύκλους.

Ο ίδιος στη συνέχεια έκανε λόγο για αλλοπρόσαλλες κινήσεις ορισμένων, προειδοποιώντας για την κατεύθυνση που αποφάσισαν να πάρουν.

Ο ίδιος από το βήμα της ΚΕ απέρριψε την κριτική που γίνεται στον Στέφανο Κασσελάκη, καθώς έχει λάβει ξεκάθαρη εντολή να ηγηθεί, ενώ τάχθηκε υπέρ για ένα «βελούδινο» διαζύγιο με τους διαφωνούντες, αφήνοντας πάντα ανοικτή την πόρτα.

Δραματική έκκληση προς... Τσίπρα - «Μίλα, θα διαλυθούμε»!

«Αν ο πρώην πρόεδρός του δεν μιλήσει τώρα, το κόμμα θα διαλυθεί», δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σία Αναγνωστοπούλου σε αποκλειστική δήλωση στην «Εφημερίδα των Συντακτών», με αφορμή τις δραματικές εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η δήλωση έγινε τη στιγμή που αποχώρησαν από τη διαδικασία η «Ομπρέλα» του κ. Τσακαλώτου, η ομάδα 6+6 της Έφης Αχτσιόγλου και του Διονύση Τεμπονέρα γιατί το προεδρείο δεν δέχθηκε να προηγηθεί η συζήτηση για το δημοψήφισμα και τρία μέλη του Προεδρείου.

Να σημειωθεί ότι η απουσία του Αλέξη Τσίπρα από την κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής έχει προκαλέσει εύλογα ερωτήματα, δεδομένης της σιωπής του όλο αυτό το διάστημα για τις εξελίξεις στο κόμμα, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Σχετικές ειδήσεις