ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Τζουμάκας

Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Τζουμάκας

Ο Στέφανος Τζουμάκας υπέβαλε την παραίτησή του στη γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου

Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Τζουμάκας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Newsbomb.gr, ο Στέφανος Τζουμάκας υπέβαλε την παραίτησή του στη γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου.

Πρόκειται για μια παραίτηση προδιαγεγραμμένη, αφού ο Στέφανος Τζουμάκας έχει μιλήσει ανοιχτά κατά του Στέφανου Κασσελάκη πολλές φορές. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ίδιος έχει αποκαλέσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: «μαριονέτα και απατεώνα με αριστερό περιτύλιγμα».

Και έχει δηλώσει ακόμη ότι «Στην Πολιτική δεν έχουμε ρόλους, όπως στο θέατρο. Έχουμε ευθύνες, έχουμε αξίες, έχουμε αρχές. Η αναζήτηση πάσης φύσεως αντιπάλων, δεν αποτελεί δικαιολογία για επιλογή απατεώνων με αριστερό περιτύλιγμα. Η εγχώρια διαπλοκή πανηγυρίζει με διατυπώσεις, όπως «έχουμε στρατηγική 8ετίας της Δεξιάς μέχρι το 2031 και βλέπουμε και μια μαριονέτα στη διαδοχή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ εξυπηρετεί τις επιδιώξεις μας». Η προοδευτική παράταξη και η Αριστερά χρειάζονται Εναλλακτική Λύση, επαρκή και αξιόπιστη πολιτική ηγεσία με σχέδιο που να εμπνέει, να ενώνει και να οδηγεί».

Δύο τροπολογίες-προσθήκες κατέθεσαν 6 μέλη της ΠΓ

Δυο τροπολογίες-προσθήκες για το σχέδιο πολιτικής απόφασης κατέθεσαν στην ΚΕ τα μέλη της ΠΓ Όλγα Γεροβασίλη, Κώστας Ζαχαριάδης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης, Αλέκος Φλαμπουράρης.

Συγκεκριμένα ζητούν να αναφέρονται στο κείμενο οι δύο εξής θέσεις:

«1. Ταυτόχρονα, δεν μπορεί να γίνονται αποδεκτές εμπρηστικές δημόσιες δηλώσεις από θεσμικούς εκπροσώπους του κόμματος, που αντί να ρίχνουν τους τόνους και να προωθούν την ενότητα, αναπαράγουν και εντείνουν την εσωστρέφεια που πλήττουν την εικόνα του κόμματος.

2. Δημοψηφίσματα για θέματα πειθαρχικών κυρώσεων, για τα οποία υπάρχουν ρητές προβλέψεις και όργανα στο καταστατικό, δεν μπορούν να πραγματοποιούνται».