ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης για αποχωρήσεις: «Λυπάμαι που δεν σεβάστηκαν τον κόσμο που τους πίστεψε»

Κασσελάκης για αποχωρήσεις: «Λυπάμαι που δεν σεβάστηκαν τον κόσμο που τους πίστεψε»

Με νέα ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης κάλεσε τα μέλη της «Ομπρέλας» που έχουν βουλευτικές έδρες να τις παραδώσουν, όπως και τον ευρωβουλευτή Στέλιο Κούλογλου.

Στο βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε ξανά ο Στέφανος Κασσελάκης, στη σκιά των μαζικών αποχωρήσεων από το κόμμα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως δεν θα γίνει δημοψήφισμα πλέον μετά από την αποχώρηση των «45» καλώντας μάλιστα όσους έχουν βουλευτική έδρα να την παραδώσουν.

«Κανείς δεν πρέπει να χειροκροτήσει για την αποχώρηση της Ομπρέλας. Όχι επειδή αισθάνομαι άσχημα, αλλά επειδή κόσμος που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ βάσισε τις ελπίδες του σε αυτούς τους ανθρώπους», ανέφερε αρχικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

«Θέλω να πω στον κόσμο που έχει ευθυγραμμιστεί με αυτή την πρώην τάση, έχετε χώρο εδώ μέσα. Η μόνη τάση είναι η δημοκρατική με τα όργανα. Τους θυμίζω σε όλους τον κώδικα δεοντολογίας που έχουμε. Λέει πως όλοι οι βουλευτές δεσμεύονται στο κόμμα. Επιτέλους σεβαστείτε το κόμμα και τον κώδικα δεοντολογίας που υπογράψατε».

«Δεν θα γίνει δημοψήφισμα. Δεν υπάρχει λόγος. Θα ακολουθήσει ένα κείμενο από την Επιτροπή Απόφασης και σας λέω πως με βρίσκει σύμφωνο η διατύπωση. 'Τα άτομα που εκτοξεύουν ύβρεις και συκοφαντίες δεν μπορούν να εκπροσωπούν το κόμμα'. Οι κυρώσεις επιβάλλονται από την επιτροπή δεοντολογίας», συνέχισε ο κύριος Κασσελάκης.

«Σήμερα αρχίζει η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ και όπως είπα χθες και το εννοώ, δεν υπάρχει στενός κύκλος. Όποιος θέλει να δουλέψει μπορεί να έρθει. Από αύριο είναι μια νέα μέρα και σας καλώ να αναλάβετε τις ευθύνες σας», κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.