ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσακαλώτος και Πέρκα δεν παραδίδουν την έδρα

Τσακαλώτος και Πέρκα δεν παραδίδουν την έδρα

Στα... μαχαίρια βρίσκονται ο ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές που ανήκουν στην Ομπρέλα. 

Δεν πρότιθενται να παραδώσουν τη βουλευτική τους έδρα μετά την αποχώρησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ μαζί με την Ομπρέλα, όπως ζήτησε νωρίτερα ο Στέφανος Κασσελάκης, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η Πέτα Πέρκα.

«Εκλέχτηκα για να υπηρετήσω την υπόθεση της Ανανεωτικής και Ριζοσπαστικής Αριστεράς και θα συνεχίσω να το κάνω» σχολίασε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Αντίστοιχη είναι η και η άποψη της Πέτης Πέρκα. «Έχω νωπή εντολή να υπηρετήσω την περιοχή μου με το πρόγραμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Αυτός που έχει μετακινηθεί από αυτή τη γραμμή είναι ο νέος πρόεδρος και ο νέος ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε η βουλευτής Φλώρινας Πέτη Πέρκα στο in.gr.

Σημειώνεται πως η Πέτη Πέρκα μαζί με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο είναι οι δύο βουλευτές μεταξύ των 46 αποχωρησάντων που υπογράφουν το κείμενο της «Ομπρέλας».

Υπενθυμίζεται ότι στη δευτερολογία του πριν την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, ζήτησε από τους δύο βουλευτές που αποχώρησαν, αλλά και από τον ευρωβουλευτή Στέλιο Κούλογλου που έχει αποχωρήσει το προηγούμενο διάστημα, να παραδώσουν τις έδρες τους στο κόμμα τηρώντας τον κώδικα δεοντολογίας που, όπως ανέγνωσε, αναφέρει:«Όλοι οι βουλευτές είναι υποχρεωμένοι να τηρούν τις συλλογικές αποφάσεις των οργάνων του κόμματος. Όλοι οι βουλευτές που εκλέγονται με ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, δεσμεύονται πολιτικά και ηθικά ότι η έδρα που καταλαμβάνουν ανήκει στο κόμμα όχι και στους ίδιους».