ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παύλος Μαρινάκης: «Δίνουμε “μάχη” κατά της ακρίβειας, μαζί με τους πολίτες»

Παύλος Μαρινάκης: «Δίνουμε “μάχη” κατά της ακρίβειας, μαζί με τους πολίτες»
INTIME.

«Σε αυτό, υπάρχουν τρεις πυλώνες για την κυβέρνηση», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Δίνουμε “μάχη” κατά της ακρίβειας, μαζί με τους πολίτες και σε αυτό, υπάρχουν τρεις πυλώνες: Οι έλεγχοι, οι στοχευμένες παρεμβάσεις και η αύξηση του εισοδήματος. Ως κυβέρνηση, έχουμε την υποχρέωση να κάνουμε ό,τι μπορούμε», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στο MEGA για την ακρίβεια.

Αναφορικά με την αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, σχολίασε ότι «δυστυχώς, βλέπουμε περιπτώσεις και αυτό είναι αντικείμενο ελέγχου από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Από την αρχή του έτους, έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 20.000 έλεγχοι στην αγορά και έχουν παρατηρηθεί πάνω από 1.520 παραβάσεις και το ποσό αυτών ανέρχεται στα 7 εκατ. ευρώ. Δυστυχώς, οι έλεγχοι θα έπρεπε να είναι αυτονόητοι. Όμως, μέχρι το 2019 η αντίστοιχη υπηρεσία ήταν ανύπαρκτη.

Όσον αφορά τις παρεμβάσεις στο ρεύμα, το πετρέλαιο και τα τρόφιμα, υλοποιούνται όπως είχε προαναγγείλει και ο Πρωθυπουργός. Από σήμερα, ισχύει η “Μόνιμη Μείωση Τιμής”, ενώ, συνεχίζουν και οι υπόλοιπες.

Σε μία πληγωμένη οικονομία και δύσκολες περιόδους, είχαμε μία δεύτερη αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών. Η κυβέρνηση κάνει ό,τι λέει. Καμία παρέμβαση δεν λύνει από μόνη της, το πρόβλημα».

«Η κυβέρνησή μας είναι συνεπής, αλλά δεν πανηγυρίζουμε. Όποιος λέει ότι πατά ένα κουμπί και εξαφανίζεται η ακρίβεια, εξαπατά τους πολίτες. Η νομοθετική παρέμβαση για τη φορολογία είναι φιλόδοξη και αφορά επίσης τα Airbnb, την αυστηροποίηση της χρήσης μετρητών σε αγοραπωλησίες, τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS και άλλα. Το νομοσχέδιο δεν στοχεύει μονάχα σε μία επαγγελματική ομάδα, αλίμονο αν το κάναμε αυτό.

Δεν γίνεται το 71% των ελεύθερων επαγγελματιών να δηλώνει εισόδημα κάτω από τον κατώτατο μισθό. Σίγουρα, πρέπει να γίνουν περισσότερα αναφορικά με το φορολογικό σύστημα», προσέθεσε ο κ. Μαρινάκης.

«Σεβόμαστε τη δημόσια διαβούλευση των νομοσχεδίων. Θα εξετάσουμε κάθε πρόταση για σημειακές παρεμβάσεις. Θέλουμε να περάσει μία δίκαια μεταρρύθμιση», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σχετικές ειδήσεις