ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ένα βήμα πριν την ολική διάσπαση - Στην έξοδο και η ομάδα Αχτσιόγλου

ΣΥΡΙΖΑ: Ένα βήμα πριν την ολική διάσπαση - Στην έξοδο και η ομάδα Αχτσιόγλου

ΣΥΡΙΖΑ: Οι εξελίξεις μαρτυρούν ότι υπάρχουν πολλά ακόμα επεισόδια στο εσωκομματικό σήριαλ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Ανοιχτές πληγές φαίνετια πως έχει αφήσει στον ΣΥΡΙΖΑ η υπόθεση του δημοψηφίσματος Κασσελάκη αλλά και τα όσα συνέβησαν στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε.

Την αποχώρηση της «Ομπρέλας» ακολούθησαν οι δηλώσεις Κασσελάκη για μία «νέα ημέρα ενότητας» στον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο όλα μαρτυρούν ότι το εσωκομματικό σήριαλ θα συνεχιστεί.

Συνεχείς διαβουλεύσεις από την ομάδα Αχτσιόγλου

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, η ομάδα βουλευτών που πρόσκεινται στην κίνηση «6+6», μεταξύ των οποίων είναι η Έφη Αχτσιόγλου, ο Νάσος Ηλιόπουλος αλλά και ο Αλέξης Χαρίτσης βρίσκονται σε συνεχείς διαβουλεύσεις για την επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παράλληλα σταθμίζουν και τις αποφάσεις που ανακοινώσουν το επόμενο χρονικό διάστημα.

Είναι πλέον ξεκάθαρο πως μετά την κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά την αποχώρηση της «Ομπρέλας» αλλά και όλα όσα προηγήθηκαν είναι δύσκολο να συνυπάρξουν συνυπάρξουν στο ίδιο κόμμα και στην ίδια Κοινοβουλευτική ομάδα οι λεγόμενοι «νεοπροεδρικοί», με την ομάδα Αχτσιόγλου.

Πανελλαδική σύσκεψη το Σαββατοκύριακο… αγγελιοφόρος εξελίξεων

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN οι εξελίξεις τρέχουν με ταχύτατους ρυθμούς μετά την αποχώρηση της «Ομπρέλας» που λειτουργεί ως επιταχυντής εξελίξεων.

Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που ανήκουν στην κίνηση αυτή, θα διεξάγουν αυτό το Σαββατοκύριακο πανελλαδική σύσκεψη, προκειμένου να συζητήσουν λεπτομερέστερα το πώς θα κινηθούν από εδώ και στο εξής.

Η εν λόγω σύσκεψη θα γίνει με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά και είναι σαφές πως οι όποιες εξελίξεις θα τρέξουν πολύ άμεσα.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο «αποδεκατισμού» του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ενδεχόμενο αποχώρησης της ομάδας «6+6» δεν είναι μόνο θέμα γοήτρου για τη νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ζήτημα εκπροσώπησης στη Βουλή.

Εκτός από τους Αχτσιόγλου, Χαρίτση και Ηλιόπουλο, στην κίνηση αυτή ανήκουν οι βουλευτές Σία Αναγνωστοπούλου, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Μερόπη Τζούφρη, Θεανώ Φωτίου, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν ακόμα ένας ή δύο βουλευτές που είναι πολύ κοντά στις θέσεις της ομάδας αλλά δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμα επίσημα.

Εάν σε αυτούς τους 7+2 βουλευτές συνυπολογίσουμε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την Πέττη Πέρκα, που αποτελούν επίσημα παρελθόν από τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την διάσπαση της «Ομπρέλας», τότε γίνεται σαφές πως η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει τον κίδνυνο «αποδεκατισμού».

Δεν αποκλείεται νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα των διασπασθέντων

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του OPEN, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο οι «διασπασθέντες» βουλευτές να δημιουργήσουν μία νέα κοινοβουλευτική ομάδα, από τα σπλάχνα του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα στο Κοινοβούλιο.

Διαβάστε επίσης:

Βασίλης Κικίλιας: Συγχαρητήρια στον δήμαρχο Αχαρνών για τα έργα πρόληψης στην περιοχή

Σπίρτζης: Μένω στον ΣΥΡΙΖΑ - Παραμένει η πρότασή μου για συμπόρευση με το ΠΑΣΟΚ

Αποστολάκης: Αναμενόμενες οι αποχωρήσεις -Οι φράσεις για την «5η φάλαγγα» έδειξαν την πραγματικότητα