ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτη Πέρκα για το τηλεφώνημα του Κασσελάκη πριν αποχωρήσει - «Δεν έχει νόημα να παραμείνω»

Πέτη Πέρκα για το τηλεφώνημα του Κασσελάκη πριν αποχωρήσει - «Δεν έχει νόημα να παραμείνω»

Η Πέτη Πέρκα αποκάλυψε ότι δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Στέφανο Κασσελάκη πριν αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ και διευκρίνισε τον λόγο της απόφασής της 

Το τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον Στέφανο Κασσελάκη λίγο πριν την αποχώρησή της από τον ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε η Πέτη Πέρκα σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε το απόγευμα της Δευτέρας 13 Νοεμβρίου.

Η πρώην, πλέον, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84 ανέφερε ότι στο τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του είπε «Αφού μας αποκαλείς πέμπτη φάλαγγα δεν έχει νόημα να παραμείνω στο κόμμα», ενώ σημείωσε ότι η συζήτησή τους ήταν ιδιωτική και δεν επιθυμεί να δημοσιοποιήσει κάτι περαιτέρω.

Εκτίμησε πάντως ότι ο κ. Κασσελάκης είναι πιθανό να αναγνώρισε το λάθος του με τα περί «πέμπτης φάλαγγας», ωστόσο υποστήριξε ότι «είναι παρωχημένο να ζητείται από τον βουλευτή η έδρα».

Η κα. Πέρκα σημείωσε ότι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι εκείνος που καταπάτησε το καταστατικό, λέγοντας πως είναι αστείο να επικαλείται τον Κώδικα Δεοντολογίας.

Περνώντας σε διευκρινίσεις για την δική της στάση και απόφαση, εξήγησε ότι δεν προσήλθε στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής με σκοπό να αποχωρήσει, ωστόσο, όπως είπε «όσα άκουσα στην ομιλία του κ. Κασσελάκη, περί δημοψηφίσματος, 5ης φάλαγγας και καμαρίλας, δεν μου άφησαν και πολλά περιθώρια».

Συγκεκριμένα υπογράμμισε: «Οργανικά, δεν ανήκω στην "Ομπρέλα" και δεν ήμουν αποφασισμένη να φύγω τώρα. Όμως, η προσβολή που μας επιφύλαξε ο Στέφανος Κασσελάκης στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής με όσα είπε, με οδήγησε σε αυτή την επιλογή. Πρόσβαλε όλους τους συντρόφους που έχουν μια διαδρομή στην Αριστερά. Προσωπικά, περίμενα μετά από εκφράσεις όπως "5η φάλαγγα της ΝΔ", που χρησιμοποίησε στην αρχική του τοποθέτηση στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ το πρωί του Σαββάτου, να σηκωθούν και να φύγουν όλοι. Δεν μπορείς να λες τέτοια πράγματα μπροστά σε αγωνιστές της Αριστεράς».

Εξαπολύοντας πυρά κατά του Στέφανου Κασσελάκη η κα Πέρκα τον κατηγόρησε ότι «δεν έχει καμία σχέση ούτε με την Αριστερά αλλά ούτε και με την πολιτική».

«Ο κ. Κασσελάκης έκανε μια προεκλογική καμπάνια, από την οποία απουσίαζε η πολιτική. Το μόνο που είπε προεκλογικά είναι ότι θα τα αλλάξει όλα, αλλά δεν ακούσαμε ποτέ κάποιο πολιτικό πρόγραμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ιδρυτική συνθήκη, είναι ένα πλουραλιστικό κόμμα, με σεβασμό στις τάσεις. Δεν μπορεί ξαφνικά ένας πρόεδρος να κάνει διώξεις και να “αποκεφαλίζει” στελέχη, όπως ξεκίνησε να κάνει με τους κ.κ. Καλπάκη και Θεοχαρόπουλο» ανέφερε.

Σε ερώτηση για τις κινήσεις της από εδώ και πέρα η ίδια απάντησε ότι «Από την Αριστερά δεν αποστρατεύεται κανείς. Ως βουλευτής Φλώρινας θα εντείνω τις προσπάθειές μου για την περιοχή που με ψήφισε. Άλλωστε, υπάρχει ο κόσμος της αποχής, αλλά και η νέα γενιά και πρέπει να εκπροσωπηθούν. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, θα δούμε».