ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Μετράει μέρες για τη μεγάλη έξοδο η ομάδα των «6 συν 6»

ΣΥΡΙΖΑ: Μετράει μέρες για τη μεγάλη έξοδο η ομάδα των «6 συν 6»

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη αποχώρηση των «6+6» από τον ΣΥΡΙΖΑ

Έως τα τέλη της εβδομάδας ή το αργότερα στις αρχές της επόμενης αναμένεται να γίνει η αποχώρηση της ομάδας των «6+6» από τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά και την στάση που κράτησε ο Στέφανος Κασσελάκης δείχνοντάς τους την...πόρτα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN, η αποχώρηση αναμένεται να γίνει τμηματικά και όσον αφορά στην Κοινοβουλευτικής της δύναμη θα είναι της τάξης των 6 με 7 βουλευτών.

Σημειώνεται, πως η Έφη Αχτσιόγλου και οι συν αυτώ κατά την τηλεδιάσκεψη της Κυριακής, κατέγραψαν την άποψη της κομματικής βάσης για άμεση αποχώρηση από το κόμμα, χωρίς ωστόσο να καταλήξουν σε συγκεκριμένη απόφαση, παραπέμποντας τις αποφάσεις στο μέλλον.

Οι αντιφατικές ωστόσο δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος από τη μία δηλώνει πως τείνει χείρα φιλίας στην Έφη Αχτσιόγλου, και από την άλλη ότι «κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την υπομονή και την αγωνία του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ», επιτάχυναν το «διαζύγιο. Αν έχουν αποφασίσει κάτι, ας το αποφασίσουν τώρα», φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην έξοδο την ομάδα των «6+6».

Κατά πληροφορίες, η ομάδα Αχτσιόγλου δεν είχε εξαρχής πρόθεση εξόδου, ωστόσο η απειλή διαγραφής και δημοψηφίσματος άλλαξε άρδην το σκηνικό, το οποίο δυναμιτίστηκε και από την επίθεση Πολάκη στη Σία Αναγνωστοπούλου.