ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προ των πυλών ανεξαρτητοποίηση Χαρίτση - Ηλιόπουλου: Συνάντηση σε λίγο με τον Πρόεδρο της Βουλής

Προ των πυλών ανεξαρτητοποίηση Χαρίτση - Ηλιόπουλου: Συνάντηση σε λίγο με τον Πρόεδρο της Βουλής

Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ 

Στο γραφείο του προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα βρίσκονται αυτή την ώρα, οι Νάσος Ηλιόπουλος και Αλέξης Χαρίτσης.

Αν και δεν έχει γίνει γνωστός ο λόγος της αιφνιδιαστικής επίσκεψής τους, ωστόσο δεδομένων των εξελίξεων, πιθανότερο είναι να ενημερώσουν για την αποχώρήσή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ και την ανεξαρτητοποίησή τους.

Η κίνηση των δύο γίνεται ενώ είναι προγραμματισμένη για σήμερα το πρωί, συνεδρίαση της ομάδας Αχτσιόγλου για τις τελικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με το τελευταίο σενάριο που κυκλοφορεί και επιμένει είναι ότι η λεγόμενη ομάδα των 6+6 θα αποχωρήσει το πρωί της Πέμπτης πριν τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, που έχει προγραμματιστεί για τις 4 το απόγευμα.

Υπάρχουν προτάσεις για ανακοίνωση της εξόδου το πρωί, πριν τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, άλλη κατά τη διάρκεια της και άλλη για την Παρασκευή. Ότι κι αν αποφασιστεί, τελικά, αυτή η ιστορία θα κλείσει πολύ σύντομα. Και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ που αισθάνονται να ασφυκτιούν με τη νέα τάξη πραγμάτων, θα έχουν ακόμα μια πολιτική επιλογή.

Η σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας από τον Στέφανο Κασσελάκη, πυροδότησε νέο γύρο εξελίξεων, καθώς πρόθεσή του είναι να δημιουργήσει, ένα άτυπο πολιτικό κέντρο που θα χαράσσει στρατηγική.

Η απόφασή του αυτή ωστόσο εκβιάζει κατά κάποιο τρόπο την Έφη Αχτσιόγλου να επισπεύσει τις αποφάσεις της να μείνει ή να φύγει, καθώς θα έπρεπε να αποφασίσει να θα συμμετείχε στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, οπότε και θα «εγκλωβιζόταν» ή δεν θα έπαιρνε μέρος, οπότε και θα άνοιγε ο δρόμος για την έξοδο, τόσο της ίδιας, όσο και της ομάδας των«6+6».