ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στέφανος Κασσελάκης: Σήμερα κλείνει ο κύκλος εσωστρέφειας στον ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης
Intime News

«Από σήμερα θα επικεντρωθούμε ενωμένοι στην παραγωγή πολιτικού έργου», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης 

«Προφανώς δεν είναι μια χαρούμενη ημέρα για μένα. Σήμερα κλείνει ένας κύκλος εσωστρέφειας. Η εσωστρέφεια προήλθε από την άρνηση αποδοχής της επιλογής της βάσης να εκλέξει εμένα πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ», ανέφερε στην Πολιτική Γραμματεία ο Στέφανος Κασσελάκης.

Μάλιστα, μετά τις αποχωρήσεις της ομάδας της Έφης Αχτσιόγλου, ο Στέφανος Κασσελάκης πρόσθεσε: «Από σήμερα θα επικεντρωθούμε ενωμένοι στην παραγωγή πολιτικού έργου και στην δημιουργία αναχώματος στα αντιλαϊκά και αντικοινωνικά σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Θα παρουσιάσουμε προτάσεις και λύσεις για τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας. Για την ακρίβεια, την ανεργία, το στεγαστικό ζήτημα, τη διάλυση του κράτους πρόνοιας, την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα και για την απαξίωση του κράτους Δικαίου».

«Η Πολιτική Γραμματεία θα συνεδριάζει κάθε 2 εβδομάδες. Η Π.Γ θα είναι παραγωγικό, συντροφικό και αποτελεσματικό Όργανο, το οποίο θα έχει δυναμική. Είχαμε πει πως ένα από τα θέματα που θα συζητήσουμε θα είναι η δημιουργία πολιτικού κέντρου. Εσείς είστε το πολιτικό κέντρο. Χρειάζεται να σκεφτούμε νέα μοντέλα και να παράξουμε πολιτική. Να εργαζόμαστε ισότιμα με ανοιχτό μυαλό και με σεβασμό. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου πρώτο βιολί, είμαστε μια ορχήστρα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να υποταχτεί το εγώ στο εμείς»

«Δεν πρέπει να διαψεύσουμε τους χιλιάδες ψηφοφόρους που βασίζονται πάνω μας. Εμείς ξέρουμε ποιος είναι ο πυρήνας μας. Κι αυτός είναι ο λαός. Να δουλέψουμε όλοι μαζί για να πείσουμε την κοινωνία ότι μπορούμε να δώσουμε λύσεις», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ποιοι είναι οι 11

Οι επτά βουλευτές της ομάδας της Έφης Αχτσιόγλου μαζί με τους δύο μουσουλμάνους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και 48 ακόμη πρώην μέλη της ΚΕ, με κείμενό τους, έκαναν βαρείς χαρακτηρισμούς για τον Στέφανο Κασσελάκη.

Από την πλευρά του, πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως οι βουλευτές αυτοί θα κριθούν από την Ιστορία. «Καθώς φαίνεται, η μόνη «διαφωνία» όσων εγκατέλειψαν σήμερα το κόμμα με το οποίο εξελέγησαν με λίστα τον Ιούνιο του 2023, είναι το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη Προέδρου και η άρνησή τους να αποδεχθούν τη δημοκρατική ετυμηγορία των δεκάδων χιλιάδων μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Παραμένει αναπάντητο το ερώτημα ποιοι είναι οι λόγοι και οι επιδιώξεις που οδήγησαν στην περιφρόνηση από πλευράς τους της λαϊκής εντολής. Η Ιστορία θα κρίνει».

Μικραίνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Μετά και τις αποχωρήσεις αυτές, ο ΣΥΡΙΖΑ μένει με 36 βουλευτές. Από την Κεντρική Επιτροπή έχουν αποχωρήσει μέχρι τώρα 104 από τα 302 μέλη.

Από την Πολιτική Γραμματεία που συνεδριάζει στις 4 το απόγευμα έχουν αποχωρήσει 18 από τα 42 μέλη. Στην Ευρωβουλή, από τους 6 ευρωβουλευτές που εξέλεξε πριν από πέντε χρόνια, απομένει τώρα με δύο. Ο Αλέξης Γεωργούλης διεγράφη και αποχώρησαν το τελευταίο διάστημα οι Στέλιος Κούλογλου, Πέτρος Κόκκαλης και Δημήτρης Παπαδημούλης.

Πάντως, κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι έχουν τελειώσει οι αποχωρήσεις. Άλλωστε, αποχώρησαν μαζικά στελέχη του Τομέα Δικαιωμάτων, στελέχη της Μαγνησίας και του Πειραιά.

Σχετικές ειδήσεις