ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Σαββατοκύριακο με νέο «κύμα» αποχωρήσεων και εξελίξεις στη συμμαχία «6+6» - «Ομπρέλας»

ΣΥΡΙΖΑ: Σαββατοκύριακο με νέο «κύμα» αποχωρήσεων και εξελίξεις στη συμμαχία «6+6» - «Ομπρέλας»
EUROKINISSI

Η νεολαία και τα μέλη των νομαρχιακών οργανώσεων είναι έτοιμα να πάρουν σειρά και να πουν «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ

Το «μαρτύριο της σταγόνας» βιώνουν στην Κουμουνδούρου, καθώς οι αποχωρήσεις στελεχών παίρνουν τη μορφή «χιονοστιβάδας» και μάλιστα σε καθημερινή βάση. Το Σαββατοκύριακο αναμένεται νέος γύρος φυγής από τον ΣΥΡΙΖΑ, με τη νεολαία και των μέλη των νομαρχιακών οργανώσεων να παίρνουν σειρά.

«Αντίο» από την πλειοψηφία του Κεντρικού Συμβουλίου της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Αν υπάρχει τέτοια ένταση στο κόμμα, που οδήγησε σε μια μεγάλη διπλή διάσταση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, φανταστείτε το κλίμα που επικρατεί στη νεολαία, η οποία παραδοσιακά έχει πιο ριζοσπαστικά στοιχεία από ότι το κόμμα.

Σήμερα, στις 12.00, συνεδριάζει το Κεντρικό Συμβούλιο της νεολαίος ΣΥΡΙΖΑ, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η πλειοψηφία του καθοδηγητικού οργάνου να ετοιμάζεται να αποχωρήσει. Ανάμεσα σε εκείνους που ετοιμάζουν τις «βαλίτσες» είναι και ο γραμματέας της νεολαίας, Κωνσταντίνος Βλαχάκης, ο οποίος είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, γεγονός που σηματοδοτεί ακόμα μια αποχώρηση από την ηγεσία.

Μαζικές αποχωρήσεις στη βάση

Όμως, τα «βάσανα» για τη νέα ηγετική ομάδα το Σαββατοκύριακο δεν τελειώνουν το Σάββατο, με την αποχώρηση της πλειοψηφίας της νεολαίας, καθώς την Κυριακή αναμένονται μαζικά κείμενα αποχωρήσεων από εκατοντάδες -κάποιοι μιλάνε και για χιλιάδες- μέλη από τις νομαρχιακές οργανώσεις.

Αν επιβεβαιωθούν οι παραπάνω πληροφορίες, τότε θα αποτελεί ένα μεγάλο «χτύπημα» στο αφήγημα του Στέφανου Κασσελάκη περί «αδιαμεσολάβητης» σχέσης του με τα μέλη του κόμματος. Στην πραγματικότητα, θα σημαίνει ότι «ερημώνουν» οι Οργανώσεις Μελών του ΣΥΡΙΖΑ στις γειτονιές.

Άλλωστε, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι τα νέα μέλη που γράφτηκαν κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας, αλλά και μετά, μέσω του iSYRIZA, συνέρρευσαν μαζικά στις οργανώσεις του κόμματος. Επομένως, πολύ δύσκολα θα αναπληρώσουν εκείνους που αποχωρούν.

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις για τη νέα Κ.Ο.

Τους ηγετικούς ρόλους της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, η οποία θα προκύψει από τους εννέα βουλευτές της ομάδας των «6 συν 6» και τους δύο της «Ομπρέλας» που έχουν ήδη φύγει εδώ και 10 μέρες, αναμένεται να αποφασίσουν το Σαββατοκύριακο οι αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο την άμεση συγκρότηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Όλα δείχνουν ότι επικεφαλής της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα είναι ο Αλέξης Χαρίτσης. Για κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι ακούγονται τα ονόματα του Νάσου Ηλιόπουλου και της Έφης Αχτσιόγλου ενώ στο τραπέζι έχει πέσει για γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σχετικές ειδήσεις