ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Η επιστολική ψήφος θα αντιμετωπίσει την αποχή από τις κάλπες

Παύλος Μαρινάκης

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρινάκης, η επιστολική ψήφος θα τεθεί σε εφαρμογή για να αντιμετωπιστεί η αυξανόμενη αποχή των τελευταίων ετών

Για την επιστολική ψήφο που θα ισχύσει στις ευρωεκλογές μίλησε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρινάκης, η επιστολική ψήφος θα τεθεί σε εφαρμογή για να αντιμετωπιστεί η αυξανόμενη αποχή των τελευταίων ετών. «Ήταν ιστορική η χθεσινή ανακοίνωση του πρωθυπουργού, εναρμονιζόμαστε με άλλες χώρες αρχικά σε επίπεδο ευρωεκλογών για να μην παρεξηγηθώ, και χωρίς περιορισμούς με το νόμο που θα ψηφιστεί με τη νέα χρονιά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Παύλος Μαρινάκης.

Μάλιστα, πρόσθεσε πως καταργούνται οι κάλπες του εξωτερικού, δεν θα υπάρχει κόστος και για τους εκλογείς και, όπως τόνισε, είναι δίκαιο για τους ανθρώπους αυτούς, διότι δεν είναι σίγουρο ότι θα στηθεί ένα εκλογικό κέντρο στο εξωτερικό καθώς χρειάζεται ο ελάχιστος αριθμός εκλογέων.

«Η επιστολική ψήφος θα είναι υποχρεωτική στο εξωτερικό προαιρετική στο εσωτερικό» διευκρίνισε ο κ. Μαρινάκης, προσθέτοντας ότι θα υπάρξει διαβούλευση.