ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηλιόπουλος: Δεν θα είναι Μπροστά Αριστερά - Ο Τσίπρας μπορεί την επόμενη ημέρα να έχει θετικό ρόλο

Ηλιόπουλος: Δεν θα είναι Μπροστά Αριστερά - Ο Τσίπρας μπορεί την επόμενη ημέρα να έχει θετικό ρόλο

 Το περίγραμμα του νέου πολιτικού φορέα που θα σχηματίσουν οι 11 βουλευτές που έχουν φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος

Σε διάψευση των πληροφοριών πως το όνομα του νέου εγχειρήματος που θα δημιουργήσουν οι 11 βουλευτές που αποχώρησαν πρόσφατα από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Νάσος Ηλιόπουλος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του OPEN. «Δεν θα είμαστε αντι-ΣΥΡΙΖΑ ούτε αντί-Κασσελάκη σχήμα» προσδιόρισε.

Δίνοντας το στίγμα που θα έχει ο νέος φορέας, είπε: Θα έχει ένα καθαρό πολιτικό στίγμα που θα δείχνει ένα νέο πολιτικό ξεκίνημα.

Σε ερώτηση για το εάν ο Πέτρος Κόκκαλης θα συμπορευτεί με τη νέα ομάδα απάντησε: «θα ήταν ένα πολύ καλό ενδεχόμενο να μπορέσουμε να κατέβουμε μαζί στις εκλογές. Υπάρχει επικοινωνία. Ο κ. Παπαδημούλης στηρίζει αυτή την προσπάθεια και το έχει πει πως δεν θα ξανακατέβει στην ευρωβουλή. Είναι η τελευταία του θητεία. Με τον κ. Κούλογλου δεν έχει υπάρξει κάποια επικοινωνία».

Επίσης, αναφέρθηκε στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως δεν είμαστε απέναντι. «Με τον Αλέξη Τσίπρα κάναμε μια συζήτηση σχεδόν δύο ώρες, ήταν σε πολύ καλό κλίμα. Ό,τι και να γίνει αυτή η σχέση δεν θα αλλάξει. Θεωρώ πως μπορεί την επόμενη μέρα, σε μια επόμενη στροφή να έχει θετικό ρόλο στις εξελίξεις», επισήμανε και πρόσθεσε πως ο κ. Τσίπρας δεν ενδιαφέρεται για να σενάρια που κυκλοφορούν καθώς και πως δεν είναι πολιτικά ανενεργός επειδή έφυγε από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Επέκρινε τον κ. Κασσελάκη, λέγοντας πως δεν μπορεί να εμπνεύσει εμπιστοσύνη και του καταλόγισε συντηρητική μετατόπιση.