ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Νέα Αριστερά» το όνομα της ΚΟ των 11 πρώην βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ - Οι ανακοινώσεις του Αλέξη Χαρίτση

«Νέα Αριστερά» το όνομα της ΚΟ των 11 πρώην βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ - Οι ανακοινώσεις του Αλέξη Χαρίτση
Newsbomb.gr /Χάρης Γκίκας

Ανακοινώθηκε το όνομα της ΚΟ των 11 πρώην βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

«Νέα Αριστερά» θα ονομάζεται η Κοινοβουλευτική Ομάδα των 11 βουλευτών που αποχώρησαν πρόσφατα από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως είχε προαναγγείλει το Newsbomb.gr και ανακοίνωσε κατά της διάρκειας της εκδήλωσης στο «Σεράφειο», ο Αλέξης Χαρίτσης.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης πήρε τον λόγο η Έφη Αχτσιόγλου η οποία δήλωσε ότι «σήμερα κάνουμε μια νέα αρχή για την αξιοπρέπεια μας, για τις ζωές μας».

Ένώ ακολούθησε η σύντομη τοποθέτηση του Νάσου Ηλιόπουλου που είπε ότι «ξεκινάμε από την αρχή αλλά όχι από το μηδέν... δημιουργούμε μια νέα δύναμη που δεν φοβάται την αλλαγή και το να μαθαίνει».

«Καινούργια αρχή αλλά όχι παρθενογένεση. Έχουμε επίγνωση τι κάναμε σωστά και τι λάθος», είπε από την πλευρά του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Έπειτα ακολούθησε η ομιλία του Αλέξη Χαρίτση: «Να υπενθυμίσουμε ότι η Αριστερά μπορεί, φτάνει να λέει αυτά που πιστεύει και να πιστεύει αυτα που λέει» ανέφερε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων.

Έπειτα, ο Αλέξης Χαρίτσης ανακοίνωσε κι επίσημα την ονομασία του νέου φορέα: «Προχωράμε μπροστά με την δύναμη των ιδεών και της πολιτικής. Προχωράμε όλοι και όλες μαζί μπροστά με τη Νέα Αριστερά. Το όνομα της κοινοβουλευτικής μας ομάδας είναι «Νέα Αριστερά». Καλούς αγώνες να έχουμε, τους οποίους θα δώσουμε όλοι και όλες μαζί. Το μέλλον μας ανήκει».

«Μπροστά μας δημιουργείται κάτι καινούριο και ελπιδοφόρο και μας γεμίζει με χαρά αλλά και μεγάλη ευθύνη. Σήμερα κάνουμε το πρώτο βήμα και κανένα ταξίδι δεν ξεκινάει από το μηδέν. Η νέα μας κοινοβουλευτική ομάδα αποτελείται από ανθρώπους με ξεχωριστή διαδρομή. Συναντηθήκαμε με την Αριστερά στην διακυβέρνηση της χώρας και δεν απαρνιόμαστε αυτό που υπήρξαμε. Είμαστε περήφανοι γιατί βγάλαμε την χώρα από τα μνημόνια. Περήφανοι για τις τομές στην εργατική πολιτική. Για την καταπολέμηση ανισοτήτων. Για την ιθαγένεια στα παιδιά των εταναστών. Για την συμφωνία των Πρεσπών. Δεν κάνουμε βήμα πίσω από όσα καταφέραμε. Στεκόμαστε και αυτοκριτικά σε αυτά που ανεχτήκαμε και υποτιμήσαμε ή δεν καταφέραμε να πετύχουμε», σημείωσε.

«Η μεγάλη πρόκληση είναι να φτιαχτεί ένα νέο υπόδειγμα πολιτικής μακριά από αρχηγισμούς και ηγεμονισμούς. Έχουμε πει ότι δεν ανακοινώνουμε ένα νέο κόμμα αλλά ένα νέο εγχείρημα», πρόσθεσε.

Αργότερα παρουσιάστηκε και το λογότυπο της «Νέας Αριστεράς»:

Δείτε εικόνες από το «Σεράφειο»:

Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα είναι ο Αλέξης Χαρίτσης, ενώ οι Νάσος Ηλιόπουλος και Ευκλείδης Τσακαλώτος θα αναλάβουν ρόλο κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, ενώ η Πέτη Πέρκα θα είναι η γραμματέας της.

Αμέσως μετά το τέλος της εκδήλωσης ξεκίνησαν και οι εγγραφές νέων μελών στη «Νέα Αριστερά»: