ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης για υπόκλιση: «Πάντοτε αποδίδω τον δέοντα σεβασμό στην αρχηγό του κράτους»

Γεραπετρίτης για υπόκλιση: «Πάντοτε αποδίδω τον δέοντα σεβασμό στην αρχηγό του κράτους»
EUROKINISSI.

Ο Υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε ότι η υπόκλιση κατά την άφιξη Ερντογάν – Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο προοριζόταν στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Σκοπός μας είναι οι διαφωνίες, να μην δημιουργήσουν κρίσεις. Η Διακήρυξη των Αθηνών σηματοδοτεί την επόμενη μέρα», τόνισε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, αναφερόμενος στην επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Αισθάνομαι ότι υπάρχει γνήσια διάθεση των δύο χωρών να προχωρήσουμε στη σχέση μας. Θα πάμε βήμα – βήμα στην προσέγγιση με την Τουρκία. Ήμασταν προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα», επεσήμανε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας.

«Δεν μπορώ παρά να είμαι ειλικρινής και να κινούμαι στη βάση αρχών και αξιών. Με τον Πρόεδρο (σ.σ. Ρετζέπ Ταγίπ) Ερντογάν έχουμε την τυπική σχέση. Θα αποδίδω πάντοτε τον δέοντα σεβασμό στην αρχηγό του κράτους», τόνισε, αναφερόμενος στις αντιδράσεις που προκάλεσε η κίνηση να υποκλιθεί τη στιγμή που ο Πρόεδρος της Τουρκίας περνούσε το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου, έχοντας την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλευρό της.

Σχετικές ειδήσεις