ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσιόδρας για οπαδική βία: «Σκληρές αποφάσεις επί τόπου για τους παραβάτες»

Τσιόδρας για οπαδική βία: «Σκληρές αποφάσεις επί τόπου για τους παραβάτες»

«Ο στόχος είναι να ανοίξουν ξανά τα γήπεδα με ασφάλεια», τόνισε ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας.

«Δεν θα την αθλητική δικαιοσύνη, όταν βλέπεις ότι πέφτουν κροτίδες ή φωτοβολίδες. Θα μπορεί να παίρνει επί τόπου σκληρές αποφάσεις», σημείωσε ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας, αναφερόμενος στα περιστατικά οπαδικής βίας, σε σημερινή (13/12) συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά».

Για το ενδεχόμενο να ληφθούν επιπλέον μέτρα για την οπαδική βία, σημείωσε πως «έχει εξαγγελθεί ήδη ότι κάποιες ποινές θα γίνονται με διοικητικές αποφάσεις. Σε ερώτηση για το ποιος θα τις παίρνει αυτές, απάντησε ότι «αυτά θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες. Πώς θα γίνεται η διαδικασία, θα ανακοινωθεί το ποιος».

Για τα επεισόδια στου Ρέντη, υπογράμμισε ότι «δεν ξεκινά τώρα η όλη διαδικασία, αλλά εδώ και κάποια χρόνια. Θυμάστε ότι στις αλλαγές που έγιναν στον Ποινικό Κώδικα, κάποια από τα αδικήματα τα οποία τελούνται στο γήπεδο, έγιναν ιδιώνυμα. Με τον νέο Ποινικό Κώδικα προβλέπονται αυστηρότερες ποινές, θα εκτίει κάποιος που καταδικάζεται από δύο έως τρία χρόνια και δεν θα παίρνει αναστολή.

Παράλληλα, ελήφθησαν κάποιες άλλες αποφάσεις. Ορισμένες είναι στον δρόμο της υλοποίησης προκειμένου να τοποθετηθούν κάμερες στα γήπεδα, να υπάρχει ταυτοποίηση των προσώπων που παίρνουν ένα συγκεκριμένο εισιτήριο. Όλα αυτά είναι στον δρόμο της υλοποίησης. Κλείνουν τα γήπεδα μέχρι να υλοποιηθούν αυτά, έως τον Φεβρουάριο. Το φαινόμενο δεν πρόκειται να αντιμετωπισθεί μόνο με πειθαρχικά μέτρα ή την αστυνομία, αν οι ΠΑΕ δεν καταλάβουν ότι θα πρέπει να προστατεύσουν το προϊόν το οποίο παράγουν».

«Αν δεν υπάρχουν οι προδιαγραφές στα γήπεδα, θα επανεξετασθεί το μέτρο. Δεν μπορεί, δηλαδή, ένα γήπεδο να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς να υπάρχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές. Είναι μία κατάσταση η οποία εξελίσσεται, δεν είναι ότι πήραμε κάποια μέτρα τότε και δεν απέδωσαν.

Παίρνουμε συνεχώς μέτρα και θα πάρουμε αυτά που χρειάζονται. Υπάρχει πολιτική βούληση προκειμένου να μην λειτουργούν εγκληματικές ομάδες, γιατί εδώ δεν πρόκειται για αντίδραση σε κάποιο αθλητικό γεγονός, πρόκειται συγκεκριμένα για συμμορίες οι οποίες λειτουργούν στο χώρο. Όχι μόνο σε έναν σύλλογο, αλλά αρκετούς», προσέθεσε ο κ. Τσιόδρας.

«Ήδη έχει εξαγγελθεί ότι κάποιες ποινές θα γίνονται με διοικητικές αποφάσεις. Δηλαδή, δεν θα περιμένεις την αθλητική δικαιοσύνη. Αλλά όταν βλέπεις ότι πέφτουν κροτίδες ή φωτοβολίδες, θα μπορεί να λαμβάνει σκληρές αποφάσεις επί τόπου. Θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις, τις επόμενες μέρες», γνωστοποίησε στη συνέχεια.

«Ο στόχος είναι να ανοίξουν τα γήπεδα με ασφάλεια»

«Σαφώς κάποια ομάδα που λειτουργεί ως εγκληματική οργάνωση, δεν περιορίζεται στο χώρο του ποδοσφαίρου ή του αθλητισμού, αλλά πολλοί από αυτούς σχετίζονται και με άλλου είδους εγκλήματα.

Αποτελούν ομάδες που λειτουργούν ως εγκληματικές οργανώσεις. Προφανώς κάποιοι από αυτούς έχουν διωχθεί, έχουν φακέλους, πιθανώς κάποιοι να έχουν φυλακισθεί. Δεν είναι ότι κάνουν κάποια αδικήματα και είναι έξω, απλώς οι συγκεκριμένοι που μπορεί να έχουν τελέσει αδικήματα, να έχουν κάνει φυλακή.

Λειτουργούν ως ομάδες στο πλαίσιο ενός συλλόγου και ως καθοδηγητές για κάποιους άλλους. Ο στόχος είναι να ανοίξουν τα γήπεδα με ασφάλεια», προσέθεσε ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας.

Σχετικές ειδήσεις