ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς: Νέο μήνυμα στην κυβέρνηση για τις ελληνοποιήσεις και η αντίδραση του Μαξίμου

Σαμαράς: Νέο μήνυμα στην κυβέρνηση για τις ελληνοποιήσεις και η αντίδραση του Μαξίμου

Ηχηρή διαφωνία του Αντώνη Σαμαρά για την τροπολογία Καιρίδη και τις ελληνοποιήσεις μεταναστών

Αμετακίνητος παραμένει ο Αντώνης Σαμαράς όσον αφορά στην τροπολογία Καιρίδη για τις ελληνοποιήσεις και με νέα παρέμβασή του διαμηνύει πως δεν προτίθεται να κάνει βήμα πίσω από την αρχική θέση του.

Μετά την πρώτη ηχηρή διαφωνία του,χθες, οπότε και εξέφρασε την έντονη ενόχλησή του, μιλώντας για «ξεκάθαρα λανθασμένη τροπολογία περί παράνομων μεταναστών», ζητώντας την απόσυρσή της, ο πρώην πρωθυπουργός επανήλθε σήμερα μέσω των συνεργατών του, και επικαλούμενος δήλωση προ τριμήνου του κυβερνητικού εκπροσώπου, αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση από τον Σεπτέμβριο υποστήριζε ότι οι μετανάστες δεν θα ελληνοποιηθούν.

Από την πλευρά του ο αρμόδιος Υπουργός Δημήτρης Καιρίδης υποστήριξε την τροπολογία, με αιχμές για «ιδεοληψία και λαϊκισμό», χωρίς όμως να κατανομάζει τον πρώην πρωθυπουργό, ενώ ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση της Ντόρας Μπακογιάννη.

Άμεσα υπήρξε αντίδραση του Μαξίμου, στη νέα παρέμβαση Σαμαρά με κυβερνητικές πηγές να σχολιάζουν πως: «Η ρύθμιση έχει επαρκώς αναλυθεί. Η διαφορά μεταξύ εφάπαξ συγκεκριμένου αριθμού αδειών διαμονής για εργασία υπό τον όρο της ανάκλησης και ελληνοποιήσεων είναι τόσο προφανής που περαιτέρω ανάλυση είναι περιττή».