ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Οι 6+1 προτάσεις Κασσελάκη για την ελληνική οικονομία

ΣΥΡΙΖΑ: Οι 6+1 προτάσεις Κασσελάκη για την ελληνική οικονομία
INTIME.

Οι προτάσεις του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία και η «μπηχτή» στην κυβέρνηση για την ακρίβεια.

Ενόσω κορυφώνεται η συνεδρίαση στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό 2024, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, ανέδειξε τα κυριότερα σημεία της σημερινής του ομιλίας (17/12) στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ασκώντας δριμεία κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης και τον Προϋπολογισμό που είναι «μέρος του προβλήματος» και «δεν αντιμετωπίζει την ακρίβεια, δεν προστατεύει τους εργαζόμενους, δεν στηρίζει τη μεσαία τάξη, αλλά αντιθέτως τους επιβαρύνει με περισσότερους φόρους», παρουσίασε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για μισθούς – φορολογία:

  • Αύξηση του κατώτατου μισθού σε τουλάχιστον 900 ευρώ.
  • Με συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Με μία ισχυρή επιθεώρηση εργασίας.
  • Δημιουργία ενός σαφούς, σταθερού φορολογικού πλαισίου με δεκαετή διάρκεια. Χωρίς αιφνιδιαστικές αλλαγές και δυσάρεστες εκπλήξεις ανάλογα με το πώς θα ξυπνήσει ο εκάστοτε πρωθυπουργός.
  • Με δύο συντελεστές φορολογίας για τις εταιρείες. 17% και 24%. Έτσι, το 97% των επιχειρήσεων θα δουν τον φόρο τους να μειώνεται σημαντικά.
  • Για τα φυσικά πρόσωπα: Ενιαία φορολόγηση των εισοδημάτων τους με νέα, προοδευτική κλίμακα, με αφορολόγητο στα 10.000€ για όλους.
  • Με μείωση των άδικων έμμεσων φόρων, κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και χωρίς την παράλογη προκαταβολή φόρου.

Σε άλλη δημοσίευση, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναφέρθηκε στην ακρίβεια, επισημαίνοντας πως «αν η ακρίβεια είναι εισαγόμενη, όπως λέει η κυβέρνηση, αναρωτιέμαι τι έχει αυτή η χώρα, η χώρα μας και είναι η μόνη στην Ευρώπη που εισάγει τόση ακρίβεια».

Σχετικές ειδήσεις