ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα επόμενα βήματα Σαμαρά μετά την καταψήφιση της τροπολογίας για τους μετανάστες

Τα επόμενα βήματα Σαμαρά μετά την καταψήφιση της τροπολογίας για τους μετανάστες

Αναφορικά με την στάση του κ. Σαμαρά, το ρεπορτάζ του OPEN αναφέρει ότι αυτό δεν αναμένεται να είναι το τελευταίο «όχι» που θα πει

Την επίμαχη τροπολογία που δίνει το δικαίωμα διαμονής σε μετανάστες που ζουν στη χώρα μας τρία χρόνια, με τον όρο να έχουν νόμιμη εργασία ψήφισαν όλα τα κόμματα εκτός αυτών που βρίσκονται δεξιά της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Αντώνης Σαμαράς, όμως, που έδωσε το «παρών» στη Βουλή καταψήφισε την εν λόγω τροπολογία, την οποία δεν έβλεπαν επίσης θετικά, σύμφωνα με το MEGA, έξι βουλευτές της ΝΔ αλλά την ψήφισαν λόγω κομματικής πειθαρχίας.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Αντώνης Σαμαράς είπε με νόημα: «Ό,τι είχα χρέος να πω το είπα. Και όποιος θέλει να καταλάβει το κατάλαβε». Προηγήθηκε σκληρή μάχη τόσο για την ουσία της ρύθμισης και τον χρόνο που έρχεται, όσο όμως και για το γεγονός ότι το Μέγαρο Μαξίμου εξαίρεσε από την κομματική πειθαρχία τον πρώην πρωθυπουργό.

Η στάση του Αντώνη Σαμαρά

Σε κάθε περίπτωση μετά το σήμα κομματικής πειθαρχίας που εξέπεμψε το Μέγαρο Μαξίμου, εκτός από τον Αντώνη Σαμαρά που εξαιρέθηκε, ακόμα και οι βουλευτές που με δηλώσεις τους είχαν δείξει την αντίθεσή τους ψήφησαν τη συγκεκριμένη τροπολογία.

Αναφορικά με την στάση του κ. Σαμαρά, το ρεπορτάζ του OPEN αναφέρει ότι αυτό δεν αναμένεται να είναι το τελευταίο «όχι» από τον πρώην πρωθυπουργό, καθώς έχει ήδη προαναγγείλει πως θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών όταν αυτό έρθει στη Βουλή.

Σε αυτή την περίπτωση το ενδιαφέρον δεν στρέφεται μόνο στην ψήφο του Αντώνη Σαμαρά, αλλά σε άλλους βουλευτές και πρωτοκλασάτους υπουργούς της ΝΔ.

Το παρασκήνιο

Ο πρώην πρωθυπουργός έφτασε στη Βουλή και παρέμεινε στο γραφείο του μέχρι να ξεκινήσει η ψηφοφορία όπου εξερχόμενος συμμετείχε σε «πηγαδάκια» με ορισμένους βουλευτές της ΝΔ όπως τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και τον Δημήτρη Μαρκόπουλο.

Από την ψηφοφορία απείχαν τρία μέλη της ΚΟ των Σπαρτιατών, η κ. Ακρίτα από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και ο κ. Μιχαηλίδης από το ΠΑΣΟΚ που είχε εκφράσει τις διαφωνίες του για τη συγκεκριμένη τροπολογία.