ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πληροφορίες για μίνι ανασχηματισμό - Σε ποια υπουργεία θα υπάρξουν αλλαγές

Πληροφορίες για μίνι ανασχηματισμό - Σε ποια υπουργεία θα υπάρξουν αλλαγές

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για μικρές διορθωτικές κινήσεις και αναμένονται αλλαγές σε 7 υπουργεία

Φουντώνουν τις τελευταίες ώρες οι πληροφορίες για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα - ακόμα και εντός της ημέρας. Ίσως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς να θέλει να στείλει μέσω του ανασχηματισμού κι ένα μήνυμα για μια νέα εκκίνηση και επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων.

Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, είχε αναφερθεί στα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση με πρώτο αυτό της ακρίβειας, ενώ έδωσε έμφαση στις κυβερνητικές παρεμβάσεις υπέρ των αδυνάμων. Παράλληλα είχε μιλήσει για την αποφασιστικότητά του να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις στην Υγεία και την Παιδεία «που θα ευνοήσουν τους πολλούς», αλλά και να συγκρουστεί με τις «ριζωμένες παθογένειες», υπογραμμίζοντας ότι ο στρατηγικός σκοπός της κυβέρνησης «είναι ο πολυδιάστατος εκσυγχρονισμός».

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές στο Newsbomb.gr, ο ανασχηματισμός αναμένεται να ανακοινωθεί έως το πρωί της Πέμπτης 4/1 ή τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου. Με βάση τις ίδιες πληροφορίες πρόκειται για μικρές διορθωτικές κινήσεις και αναμένονται αλλαγές σε 7 υπουργεία, μεταξύ των οποίων το υπουργείο Υγείας και υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Αυτός που φαίνεται να έχει «κλειδώσει» είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης στο υπουργείο Υγείας, ενώ το όνομα του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ακούγεται έντονα για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Την ίδια ώρα, όπως όλα δείχνουν ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος δεν θα αναλάβει το υπουργείο Εργασίας. Παράλληλα, ο Παύλος Μαρινάκης θα παραμείνει κυβερνητικός εκπρόσωπος και, αν δεν αλλάξει κάτι, θα αναλάβει και καθήκοντα υπουργού παρά τω πρωθυπουργώ.

Πάντως στο Μέγαρο Μαξίμου τηρούν σιγή ιχθύος ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη σύσκεψη του Πρωθυπουργού με στενούς του συνεργάτες.

Σχετικές ειδήσεις