ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καραγκούνης: Θα καταψηφίσω το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια - Συμπαρασύρει την τεκνοθεσία

Καραγκούνης: Θα καταψηφίσω το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια - Συμπαρασύρει την τεκνοθεσία

Πολλές είναι οι διαφωνίες μεταξύ των κόλπων και της Νέας Δημοκρατίας για το νομοσχέδιο των ομόφυλων ζευγαριών, με στελέχη και υπουργούς να αναφέρουν ότι δεν θα το ψηφίσουν, ακόμα κι αν τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας.

Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να άνοιξε χθες τα χαρτιά του για το νομοσχέδιο περί του γάμου και της τεκνοθεσίας των ομόφυλων ζευγαριών, άνοιξε όμως και το κουτί της Πανδώρας για όλα όσα έρχονται και πρόκειται να πλήξουν ανεπανόρθωτα το θεσμό της ελληνικής οικογένειας και την κοινωνική συνοχή.

Τη σκυτάλη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ πήρε σήμερα ο Κώστας Καραγκούνης, ο οποίος εξέφρασε την ξεκάθαρη αντίθεσή του με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

«Είμαι προφανώς αντίθετος στη βασική στη βασική πρόβλεψη του νόμου, δηλαδή στην ισότητα στο γάμο, πράγμα το οποίο συμπαρασύρει συνολικά την τεκνοθεσία για τα ομόφυλα ζευγάρια» είπε ο κ. Καραγκούνης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του OPEN.

Απαντώντας σε ερώτηση τι κάνει στη Βουλή όταν έρθει το επίμαχο νομοσχέδιο, ο βουλευτής της ΝΔ ανέφερε ότι όπως είπε ο πρωθυπουργός δεν υπάρχει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας «και προφανώς μπορώ να καταψηφίσω».

Επισήμανε πως επειδή είναι μια απόφαση συνείδησης δεν θεωρεί ότι υπάρχει αποχή.