ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίνα Κασιμάτη: Είπε «όχι» στη χρήση της υπογραφής της σε προτάσεις νόμου

Νίνα Κασιμάτη: Είπε «όχι» στη χρήση της υπογραφής της σε προτάσεις νόμου

H βουλευτής της Β’ Πειραιά φέρεται να αξιώνει να μην χρησιμοποιηθεί το όνομά της σε τυχόν πρόταση νόμου ή ανάλογη κοινοβουλευτική πρωτοβουλία, χωρίς να έχει προηγηθεί συζήτηση και συναίνεσή της

Χάος επικρατεί στον κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, αφού πλέον και η Νίνα Κασιμάτη εντάσσεται στους βουλευτές που αμφισβητούν τον τρόπο λειτουργίας της.

Σε e-mail που απέστειλε στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ η βουλευτής της Β’ Πειραιά φέρεται να αξιώνει να μην χρησιμοποιηθεί το όνομά της σε τυχόν πρόταση νόμου ή ανάλογη κοινοβουλευτική πρωτοβουλία, χωρίς να έχει προηγηθεί συζήτηση και συναίνεσή της.

Στο ίδιο μήνυμα, η Νίνα Κασιμάτη φέρεται να διαμαρτύρεται για τον τρόπο που λειτουργεί η κοινοβουλευτική ομάδα, ειδικά μετά την εξουσιοδότηση που δόθηκε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη στον πρόεδρο της Κ.Ο. Σωκράτη Φάμελλο προκειμένου να καταθέσει πρόταση νόμου για τον διαχωρισμό Εκκλησίας και κράτους.

Η έγγραφη διαμαρτυρία της Νίνας Κασιμάτη αντικειμενικά προστίθεται στις διαφωνίες που έχουν καταγραφεί τα τελευταία 24ωρα και από άλλους βουλευτές για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ σε νομοσχέδια. Κορυφαία αυτών βέβαια η διαφωνία του υπερτομεάρχη Παύλου Πολάκη για το νομοσχέδιο σχετικά με τα ομόφυλα ζευγάρια αλλά και οι ενστάσεις που καταγράφθηκαν από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Διονύση Καλαματιανό, τον τομεάρχη Δικαιοσύνης Γιάννη Σαρακιώτη, τον Διευθυντή της Κ.Ο. Γιώργο Τσίπρα.