ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάκης Βορίδης: Διαφωνεί στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια - Σκέφτεται την αποχή

Μάκης Βορίδης: Διαφωνεί στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια - Σκέφτεται την αποχή

Όσον αφορά στα σενάρια περί παραίτησης του Μάκη Βορίδη δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, καθώς παραίτηση σημαίνει πως διαφωνεί με το σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής και όχι με ένα νομοσχέδιο. 

Σκέφτεται την αποχή ο Μάκης Βορίδης που έχει εκφράσει δημοσίως τη διαφωνία του στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία. «Δεν θα χάσει η βενετιά βελόνι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης, αναφερόμενος στο τι θα γίνει αν φύγει από το υπουργικό συμβούλιο.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, η φράση του προφανώς και ειπώθηκε για να αποδραματοποιήσει λίγο την κατάσταση, καθώς το σίριαλ της παραμονής του ή όχι στην κυβέρνηση τροφοδοτείται διαρκώς.

Υπάρχει όμως μια λεπτομέρεια που κυριαρχεί σε όλες τις τελευταίες τηλεοπτικές εμφανίσεις του υπουργού, ο οποίος τονίζει πως δεν πρόκειται να ψηφίσει το νομοσχέδιο.

Δεν μιλάει για καταψήφιση. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ο υπουργός Επικρατείας αυτό που τονίζει σε συνομιλητές του είναι πως πρέπει από όλη τη διαδικασία η παράταξη να βγει όσο το δυνατόν πιο αλώβητη «και να μην τραυματιστεί». Τα παραπάνω οδηγούν στο συμπέρασμα πως ο Μάκης Βορίδης είναι πολύ πιθανό να αποφασίσει να απόσχει από την ψηφοφορία, χωρίς να ανοίξει περαιτέρω πληγές στην παράταξη.

Όσον αφορά στα σενάρια περί παραίτησής του δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, καθώς παραίτηση σημαίνει πως διαφωνεί με το σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής και όχι με ένα νομοσχέδιο.